Sanık Tekin İrşi, tahliye talebinde bulunurken, sanık İsmail Sağır da "Söyleyecek bir şeyim yok" diye konuştu.

Sanık Erhan Timuroğlu, "Ergenekon" davasında yargılanan sanıklar ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığını ileri sürerek, "Ben kimseye uşaklık ve askerlik yapmadım. Hiç kimsenin amacı doğrultusunda çalışmadım" dedi.

Sanık Süleyman Esen de "Ergenekon" davasının sanıkları ve olaylarla bir ilgisinin olmadığını iddia etti. Esen, tahliyesini talep etti.

Sanık Osman Yıldırım ise konuşmasına, "Sayın savcılar Zekeriya Öz ve Mehmet Ali Pekgüzel'i ve Atatürk Cumhuriyeti'ne saygılı tüm savcıları selamlıyorum" diye başladı.

Davanın karar duruşmasında "Atatürk'e hakaret etmediğini" savunarak Yıldırım, "Aydın Doğan'ı kastettim. Ben bu devleti, Cumhuriyeti, vatanı savunuyorum. Ergenekon Cumhuriyeti, Atatürk Cumhuriyeti'ne karşı haçlı seferi düzenliyor" şeklinde sözler sarf etti.

DAVALARIN BİRLEŞTİRİLMESİ KARARI

Duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti daha sonra kararını açıkladı.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, sanıklar hakkında görülen kamu davası ile İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 2008/209 esas sayılı "Ergenekon" davası arasında hukuki ve fiili bağlantı olduğu görüldüğünden, CMK'nın 8. ve devam maddeleri uyarınca Danıştay 2. Dairesi üyelerine ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davanın, "Ergenekon" davası ile birleştirilmesine ve yargılamanın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 2008/209 esas sayılı dosya üzerinden yürütülmesine karar verildiğini açıkladı.

Mahkeme, tutuklu sanıklar Alparslan Arslan, Erhan Timuroğlu, Süleyman Esen, Osman Yıldırım, İsmail Sağır ve Tekin İrşi'nin, tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı.