Hollywood'a rakip Bollywood'un film festivali Mumbai Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali, bu yıl açılışını bir Türk filmi ile yapacak.
Festivalin açılışında senaryosunu yazan Atalay Taşdiken'in yönetmenliğini de üstlendiği, 8 uluslararası ve 3 ulusal ödüle sahip ilk uzun metrajlı filmi " Mommo" seyirciyle buluşacak.
Yönetmen Atalay Taşdiken ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri de açılışta Hint sinemaseverlerle bir araya gelecek.
Dünya prömiyerini Berlin Film Festivali Generation Bölümü'nde yapan " Mommo" , İran Hamedan Uluslararası Film Festivali'nde " En İyi Film" ve " En İyi Yönetmen" , Adana Altın Koza Film Festivali'nde, " Seyirci Jürisi En İyi Film" ve " En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" , Nürnberg Türk-Alman Film Festivali'nde de " En İyi Film" ve " Seyirci Jürisi En İyi Film" , Ermenistan'daki 5. Yarevan Çocuk Filmleri Festivali'nde " En İyi Film" , Arjantin'de yapılan 8. Uluslararası Neuveda Mirada Film Festivali'nde " En İyi Film" ve " Jüri Özel Ödülü" , Erzurum Dadaş Film Festivali'nde " En İyi Film" ile UNICEF tarafından verilen " En İyi Çocuk Hakları Filmi" ödülü kazandı.
" Mommo" , ödül töreni 26 Kasımda gerçekleştirilecek Asya Pasifik Sinema Ödülleri'nde de yarışacak.
Yönetmen Atalay Taşdiken'in, gerçek bir yaşam öyküsünden yola çıkarak iki kardeşin hikayesini beyaz perdeye taşıdığı filmin baş rollerini 7 yaşındaki Elif ve 9 yaşındaki Mehmet Bülbül paylaşıyor. İki kardeşin birbirine tutunarak ayakta kalma hikayelerini anlatan filmde, Mete Dönmezer, Mehmet Usta ve Mustafa Uzunyılmaz rol alıyor.
İHA