Ecevit'in ölüm yıldönümü dolayısıyla Devlet Mezarlığı'nda bulunan mezarında bugün iki ayrı anma töreni yapıldı. Ecevit'i ilk olarak saat 10.30'da DSP Genel Başkanı Masum Türker ve partililer andı. İkinci anma töreni ise eşi Rahşan Ecevit, KKTC'nin Birinci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Kıbrıs gazileri tarafından gerçekleşti. Törende Rahşan Ecevit, Ecevit'in mezarının üzerine 'Rahşan Ecevit ve arkadaşları, özlemle anıyoruz' şeklinde, Denktaş ise 'KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı' yazılı birer çelenk bıraktı.
Duaların ardından Denktaş, Ecevit'e şükran borçlarını ödeyemeyeceklerini belirterek, " Barış harekatı yapılmamış olsaydı bugün Kıbrıs'ta 70 bin Türk şehidi, Yunan bayrağı altında olacaktı. Kıbrıs'ta tek bir Türk kalmayacaktı. Ecevit'in cesaretle almış olduğu karar Türkiye'nin gururu olmuştur. Onu unutmak mümkün değildir'' dedi.
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Denktaş, " Siz en yakınınızı, canınızı, hürriyetinizi kurtaranı kaybettiğinizde ne duygu içerisinde olursanız ben de aynı duygu içerisindeyim. Rahmetli Ecevit'in kararlılığı olmasıydı bugün Kıbrıs'ta tek bir Türk kalmazdı. Allah rahmet eylesin. Kendisine bütün Kıbrıs Türk'ü şükran borcunu ödeyemez'' dedi. Rahşan Ecevit ise, " Arkadaşımız çok güzel konuştu. Benim de fazla bir diyeceğim yok'' dedi.
Daha sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törene, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Ecevit'in eski koruma müdürü ve İzmir Bağımsız Milletvekili Recai Birgün, Kıbrıs gazileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.
İHA
Karaoğlan ölümünün 3. Yılında Anıldı!
Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit, ölümünün 3. yıldönümü dolayısıyla eşi Rahşan Ecevit, KKTC'nin Birinci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Kıbrıs gazilerinin de aralarında bulunduğu sevenleri tarafından Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.





