Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, 'Türkiye 2. Marka Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Bilkent Üniversitesi'nde gazetecilerin sorularını cevapladı. 2010 yılından itibaren ikinci el araç satışlarında noter işlemlerine son verilmesi ve yetkinin emniyete devredilmesinin ekonomiye katkısının sorulması üzerine Ergün, e-devlet projelerine geçildikçe bir çok işlemin zamanla ortadan kalkacağına işaret etti.
Elektronik çağda eskiden bizzat giderek yapılan işlemlerin artık elektronik ortamda yapılacağını belirten Ergün, " Bunlar işlem maliyetlerini düşüreceği gibi işlemlerin hızını da artıracaktır. Kuşkusuz tartışmalar da olacak ama hem işlem maliyetlerinin azalması açısından, hem de işlemlerin hızının artması açısından bazı önemli gelişmeler elektronik ortamla birlikte ister istemez oluyor. Bundan hoşnut olanlar da var, hoşnut olmayanlar da var. Nihayetinde elektronik ortamın vazgeçilmez koşullarından bir tanesi bunlar" şeklinde konuştu.
Ergün, domuz gribi aşısı olup olmayacağı sorusuna, " Zaten siz yorum yapmışsınız. Şunlar kararsızlar, şunlar olacaklar. Biz aşı grubunda değiliz ama ben olmayı düşünüyorum" karşılığını verdi.
ZAFER ÇAKMAK/ANKARA
Sanayi Bakanı Aşı Olacak
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ikinci el araçlarda noterlerin devreden çıkarılmasından hoşnut olmayanların da bulunduğunu ama bunun işlem maliyetlerin düşürülmesi ve işlemlerinin hızının artması açısından önem taşıdığını söyledi.





