Maç sırasında ve son düdükten sonra Galatasaraylı futbolcular ve taraftarların hakem Hüseyin Göçek'e büyük tepkisi vardı.
Galatasaray bu sonucun ardından puanını 30'a yükseltip dördüncü sırada kalırken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor da puanını 23'e çıkardı.
HASAGİÇ'İN HATASINI KEWELL AFFETMEDİ...
Galatasaray'ın Avustralyalı yıldızı Harry Kewell, takımı için sıkıntılı geçen maçta attığı golle tribünleri coşturdu. 56. dakikada gelişen atakta Uğur Uçar'ın sağ kanattan yaptığı ortada Harry Kewell, kalesini hatalı terkeden Hasagiç müdahale etmeden önce topu kafayla ağlara gönderdi. 1-0.

HASAN ALİ LİDERLİKTEN ETTİ!
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un son dakikada kazandığı serbest vuruşta, Galatasaray ceza sahası içinde yaşanan karambolde top bir türlü uzaklaşmadı. Ceza sahası dışına açılan topa Hasan Ali çok sert vurdu ve 90+4. dakikada takımına beraberliği kazandırdı. 1-1
ARDA'NIN İKİ TOPU DİREKTEN DÖNDÜ...
İkinci yarıya hızlı başlayan Galatasaray, Kewell ile bulduğu golden sonra da ataklarını sürdürdü. 62. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor ceza sahasına sol kanattan giren Arda, ilk çalımını attıktan sonra önündeki rakibine rağmen çok sert bir şut çıkardı, Hasagiç'in yalnızca gözleriyle takip edebildiği top yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. Arda Turan'ın 76. dakikada bir topu daha direkten döndü. Galatasaray'ın sağ kanattan kullandığı kornerde Arda Turan topu doğrudan kaleye gönderdi, kavisli top üst direğe çarpıp oyun alanına döndü.

İLK YARIDA HAYAT YOK...
Beşiktaş, Fenerbahçe ve son olarak Bursaspor'un puan kayıplarından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında kazanarak liderlik koltuğuna oturmak isteyen Galatasaray, maça istediği gibi başlayamadı. Oyunu bir türlü rakip alana yıkamayan sarı-kırmızılılar, ilk yarıda Nonda ile yakaladığı pozisyon dışında Hasagiç'in koruduğu kalede fazla etkili olamadı. Bir çok önemli oyuncusundan yoksun Ali Sami Yen'e çıkan İstanbul Belediye ise orta sahadaki presi ve savunmasındaki başarısıyla ilk yarıda Galatasaray'ı durdurmayı başardı. Konuk ekip savunmadiki başarısını ise hücumda gösteremedi.
CİM BOM HIZLI BAŞLADI, SON DAKİKA HESAPTA YOKTU...
Galatasaray liderliğe uzanablimek için ikinci yarıya çok hızlı başladı, üst üste pozisyonlar bulan Galatasaray, Kewell ile de aradığı golü erken buldu. Bu golden sonra da Cim Bom baskısını sürdürdü. Sarı-kırmızılılar ikinci golü bir türlü bulamadı, Galatasaray'ın iki topu da bu anlarda direkten döndü. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçın son 10 dakikasında rakip kaleye daha çok adamla gitmeye başladı. Konuk ekip maçın uzatma dakikalarında bulduğu golle Ali Sami Yen'den 1 puanı çıkarmayı başardı.
ZORUNLU İKİ DEĞİŞİKLİK...
Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında, Panathinaikos maçının 11'inden zorunlu olarak 2 farklı futbolcuya yer verdi. Hollandalı çalıştırıcı, cezalı olan Sabri'nin yerine Uğur'u oynatırken, sakatlığı bulunan Gökhan'ın yerine de kadroya Barış'ı aldı. Oyun içi organizasyonunda Mehmet stoper mevkine geçip Gökhan'ın boşluğunu doldururken, Barış da orta alanda mücadele etti.

KEITA YİNE YEDEK BAŞLADI...
Rijkaard, Panathinaikos maçından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçında da Keita'ya ilk 11'de şans vermedi. Rijkaard, Keita'yı yedek soyundururken, genelde 11'de forma giymeyen Elano ise ilk 11'de oynadı. Galatasaray'da, cezalı olan Sabri ile sakatlığı bulunan, Baros, Emre Güngör ve Gökhan ile Linderoth kadroda yer almadı.
KEİTA GİRDİ, KEWELL FORVETE GEÇTİ...
Karşılaşmaya yedekler arasında başlayan Keita karşılaşmanın son 16 dakikasında forma şansı buldu. Rijkaard 74. dakikada golcü oyuncusu Nonda'nın yerine Keita'yı sahaya sürdü. Keita oyuna girince, Nonda'dan boşalan forvette Kewell görev aldı.
BELEDİYESİ'DE 8 EKSİK...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde, sakatlıkları bulunan 8 futbolcu maçta forma giyemedi. Turuncu-beyazlılarda Gökhan Kaba, Ali Güzeldal, Tum, İbrahim Akın, Zeki Korkmaz, Kus, Okan ve Taner, sakat olmaları nedeniyle oynayamadılar. Öte yandan, maçtan önce hafta içinde vefat eden spor yazarı Abdülkadir Yücelman için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
7. dakikada sol çaprazdan Kewell'ın ortaladığı topa arka direkte Barış'ın kafasıyla yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Hasagiç'de kaldı.
10. dakikada sağdan Uğur'un ceza alanına gönderdiği topu İstanbul Büyükşehir Belediyesi oyuncuları uzaklaştırmaya çalışırlarken, Elano'nun gelişine vuruşunda meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.
27. dakikada Arda'nın arapasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi savunmasının arkasına sarkan Nonda, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu Hasagiç'e nişanlayınca, sarı-kırmızılı takım önemli bir fırsatı değerlendiremedi.
Kalan sürede her iki takım da önemli gol pozisyonu yaratamayınca, ilk yarı 0-0'lık skorla bitti.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
48. dakikada sağdan Uğur'un yaptığı ortada, altıpas çizgisi üzerinde iyi yükselen Elano'nun kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.
56. dakikada Kewell, Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. Sağ kanattan Uğur'un ceza alanına ortaladığı topa, kalesini terkeden Hasagiç'den önce kafa vuran Kewell, fileleri havalandırmayı başardı: 1-0.
62. dakikada ceza alanında topla buluşan Arda'nın dönerek sert şutunda, meşin yuvarlak yan direğe çarparak oyuna geri döndü ve savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
64. dakikada Arda'nın sağ korner direğine yakın bir bölgeden ortaladığı topa ceza alanında Elano'nun voleyle vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Hasagiç'de kaldı.
70. dakikada Serhat'ın derinlemesine pasında Galatasaray savunmasının arkasına sarkan Hasan'ın aşırtma vuruşunda, top üsten az farkla auta çıktı.
74. dakikada sağ çaprazdan ceza alanına giren Keita'nın çıkardığı topa Kewell'ın sert vuruşunda, meşin yuvarlak üsten auta gitti.
76. dakikada sağdan Arda'nın kullandığı köşe vuruşunda, doğrudan kaleye giden top üst direkten döndü.
90+2. dakikada ceza alanı önünde kullanılan serbest vuruşta, Gökhan Süzen'in vuruşu sonrası meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
90+4. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1-1'lik eşitliği yakaladı. Ceza alanı önünden sert bir vuruş yapan Hasan, kaleci Franco'nun sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve karşılaşma 1-1'lik skorla tamamlandı.
Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Hüseyin Göçek, Baki Tuncay Akkın, Mustafa İspiroğlu
Galatasaray: Franco, Uğur, Mehmet Topal, Servet, Hakan, Barış, Mustafa, Arda (Dk. 90 Aydın), Elano (Dk. 80 Ayhan), Kewell, Nonda (Dk. 73 Keita)
İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Hasagiç, Rızvan, Cesario, Barbosa (Dk. 82 Metin), Ekrem, Efe, Sylla (Dk. 64 Hasan Ali), Mahmut, Gökhan Süzen, Serhat, İskender (Dk. 69 Ali)
Goller: Dk. 56 Kewell (Galatasaray), 90+4 Hasan Ali (İstanbul Büyükşehir Belediyesi)
Sarı Kartlar: Dk. 44 Sylla, Dk. 75 Ekrem, Dk. 78 Efe, Dk. 85 Mahmut (İstanbul Büyükşehir Belediyesi), Dk. 59 Hakan, Dk. 90+1 Kewell, 90+4 Aydın, 90+4 Mustafa (Galatasaray)





