MAN AG'den yapılan açıklamada, Ticari araçlar alanında MAN Ticari Araçlar, endüstriyel hizmetler alanında MAN Ferrostaal, dizel motorlar alanında MAN Diesel ve turbo makinler alanında MAN Turbo şirketlerini bünyesinde barındıran grup, geçen yıl 674 milyon euro olan faaliyet yılı karını rekor bir artışla 1.105 milyar euro'ya yükselttiğini bildirdi.
Grup, ciro karlılığını yüzde 5,9'dan yüzde 8,5'e, öz sermaye karlılığını da yüzde 19.1'den yüzde 28'e yükseltti. Şirketin sipariş girişi yüzde 16 artış gösterirken cirosu ise yüzde 15 artış gösterdi. Aynı zamanda çalışan sayısında da geçen yıla oranla büyük bir artış oldu.
MAN Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Samuelsson, Münih'te gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı konuşmasında MAN Grubu'nun geleceğe güvenle baktığını söyledi. Faaliyet gösterdikleri tüm sektörlerde büyük bir başarı yakaladıklarını anlatan Samuelsson, şöyle konuştu: " Ticari araçlar sektöründe kamyon pazarında 2006 yılında ciro karlılığımız yüzde 9 artış gösterdi. MAN Grubu'nun değerini artırmaya devam etmek için faaliyet gösterdiğimiz alanlardaki başarımızı sürdürecek ve yolumuzda yürümeye devam edeceğiz."
Şirketin geçen yıl 14,3 milyar euro olan sipariş girişi değeri bu yıl yüzde 16 artış göstererek 16,6 milyar euro'ya yükseldi. MAN Grubu geçen yıl elde ettiği 2,8 milyar euro değerindeki büyük anlaşmaların ardından bu yıl da 2,2 milyar euro değerinde büyük anlaşmalara imza attı.
MAN Ticari Araçlar'ın geçtiğimiz yıl İngiliz Savunma Bakanlığı ile yaptığı 1,4 milyar euro değerindeki anlaşmanın ardından 2006 yılında bu anlaşmanın devamı olarak 262 milyon euro değerinde bir ek anlaşma daha imzaladı. MAN Ferrostaal ise yıl sonunda bir petrokimya kompleksinin kuruluşunu kapsayan 833 milyon euro değerinde bir anlaşmaya imza attı.
Büyük çapta bu anlaşmalar hariç, MAN AG 2005 yılına oranla siparişlerde yüzde 24 artış sağladı. Cirosu ise yüzde 15 artışla 13 milyar euro oldu. Tüm işletmelerde üretim 2006 yılında tam kapasite çalıştı. 31 Aralık itibariyle MAN AG'de çalışan sayısı 50.290'a yükseldi. MAN AG'nin gelişen pazarlarda büyüme politikası uyarınca MAN Ticari Araçlar ve Hint firması Force Motors ortaklığıyla MAN Force Kamyon kuruldu. Bu ortak girişim, ağır kamyon üretimini içeriyor. 2006 yılında hızla büyüyen Doğu Avrupa pazarı için ise Polonya'da bir kamyon montaj fabrikasının kurulması çalışmalarına başlandı. Meksika'da da bir seyahat otobüsü montaj fabrikası hizmete girdi.
MAN AG 2007 yılına da olumlu bakıyor. Bu yıl elde edilen yüksek sipariş girişinin 2007 yılında da 16 milyar euro olmasını bekliyor. Tüm alanlarda büyümenin devam etmesi ve cironun yüzde 5 artış göstermesi öngörüyor. MAN AG Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Samuelsson, hedefin bu yıl elde edilen başarılı sonuçları önümüzdeki yıl devam ettirmek ve yıllık ciro karlılığını yüzde 9 artırmak olduğunu belirtti.
MAN Türkiye A.Ş., dahil olduğu MAN Ticari Araçlar MAN Grubu'nun en büyük şirketinden biri olup dünyanın önde gelen uluslar arası ticari araç üreticilerinden gözüküyor. 2006 yılında 34.000'e yakın çalışanı ile şirket, 80.000 kamyon ve 7.300 adet otobüs satışı gerçekleştirerek 8,7 milyar euro ciro yaptı.