Reklam dünyasının harika çocuğu olarak nitelendirilen Ali Taran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan" dan sonra dün de AKP MYK" ya brifing verdi. Taran, MYK üyelerine yaptığı sunumda, 2007 seçim döneminde partinin vizyonunun ağırlıklı olarak işlenmesi gerektiğini söyledi. 3 Kasım 2002 seçimlerinde Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan" la çalışan Ali Taran, AKP MYK" da kulağında küpesi, spor giyimi ve rahat tavırlarıyla dikkat çekti.

Taran partinin genel merkezine basın mensuplarına görünmeden girdi. Başbakan Erdoğan" ın grup toplantısındaki konuşmasından önce partiye gelen ünlü reklamcının, siyah camlı Mercedes marka transporter bir araçla garaj kapısından giriş yaptığı öğrenildi.

İkinci randevu haftaya

Başbakan Erdoğan, önümüzdeki hafta yapılacak ikinci görüşmeden sonra Taran" la çalışıp çalışmayacağına karar verecek. İlk buluşma için Başbakan Erdoğan" ın yakın çevresi "tanışma ziyareti" açıklamasını yapmıştı. Taran, bu buluşma sırasında son dönem TV" de dönen, Kamil Sönmez ve Deniz Seki" nin rol aldığı fındık reklamlarını Erdoğan" a izletmişti.

Taran" ı, MYK üyelerine Grup Başkanvekili İrfan Gündüz tanıttı. Gündüz, şunları söyledi: "Dürüst bir insandır. Sayın Başbakanım hatırlıyorsanız, partimiz kurulduğu zaman da size Ali Taran" la çalışma önerisi getirmiştim. O zaman kısmet olmamıştı. Kendisi bu alanda en iyilerden biridir. Ali Desidero, fındık reklamı büyük başarılar elde etti. Partimize katkısı büyük olur."

GP" den örnek vermedi

Ali Taran, reklamcılık ve tanıtım üzerine brifing verdi. Seçim sürecinde partinin yapacağı propagandayı anlattı ancak Genç Parti ile çalıştığı döneme ilişkin örnekler vermemeyi tercih etti. Taran" ın "2007 seçimlerinden AKP propagandasını vizyon üzerine kurmalı. Önümüzdeki 10 yıl içinde nasıl bir Türkiye özlemi içinde bulunulduğuna vurgu yapılmalı" dediği öğrenildi.

AKP kulislerinde, Ali Taran" ın Başbakan Erdoğan" ın reklam danışmanı Anter Reklam" ın sahibi, Erol Olçok" la birlikte çalışacakları belirtiliyor.

HARİKA ÇOCUK

"Reklam dünyasının harika çocuğu" olarak tanımlanan Ali Taran, geçmişte Mesut Yılmaz ve kısa bir dönem Tansu Çiller ile çalışmış, 2002" de Cem Uzan" ın seçim başarısının arkasındaki en önemli faktör sayılmıştı. Taran" ın şirketinin yürüttüğü kampanyayla Genç Parti oyları yüzde 7.25" e çıkmış, ancak seçim sonrası Uzan ve Taran yollarını ayırmıştı.