CHP'nin Anayasa değişiklik paketine koyduğu muhalefet şerhinde bazı Valilerin ''Parti Komiseri'' haline geldiği ve devletin valisi yerine partinin Valisi oldukları savunuldu.
Muhalefet şerhinde, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Elazığ Valisi Muammer Erol ve Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar eleştirildi. AKP'nin 7 yılda ''Parti devleti inşa ettiği'' savunularak ''Artık kamu görevlisi, devlet memuru yerine , Parti Memuru egemen hale gelmiştir. Kendilerini devletin Valisi olarak görmeyen ve siyasi iktidarın komiseri haline gelen Valiler, kamu yönetiminde egemen hale gelmeye başlamıştır'' denildi.
Eleştirilen Valiler arasında yer alan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'ın, 29 Mart yerel seçimleri öncesi Yeni Şafak Gazetesi sahibi Ahmet Albayrak ile görüşmesi telefon dinlemesine takılmıştı. Görüşmede Vali Yılmaz'ın "Bitlis'te iyiyiz, Tatvan'a önem veriyorduk,orası gidiyor. Orada Saadet mahvetti ortalığı'' sözleri dikkat çekmişti.
BOLU VALİSİNİN DEDİĞİ OLDU
Elazığ Valisi Muammer Erol da ''ABD başkanının karşısında 1 milyon için hazır duran değil, one minute diyen Başbakan istiyorum" açıklaması yapmıştı, CHP de Erol'un görevden alınmasını istemişti.
Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar da Abant platformunda ''Ülkemizde halkın iradesini bir türlü içine sindiremeyen kişi ve gruplar, Baas ya da Pol Pot Rejimi özlemiyle hükümeti devirmeyi, binlerce kişiyi yok etmeyi planlıyorlar. '' demişti. Akpınar, MGK'nın ve Askeri Yargıtay'ın kaldırılmasını, Genelkurmay'ın, Savunma Bakanlığına bağlanmasını istemiş ve ''Anayasa Mahkemesi üyelerini Meclis seçsin'' demişti.
Osmaniye Valisi Cerrah'ın ise, Hatay'a yaptığı bir ziyarette '''Meclis'teki muhalefet partileri geçmişte 12 Eylül Anayasası'nın mutlaka değiştirilmesini ifade ederken bugün maalesef sadece muhalefet yapmak adına farklı hareket etmektedirler" sözleri tepki çekmişti.(GAZETEPORT)