Çeşitli açılış ve etkinliklere katılmak üzere Samsun'a gelen Binali Yıldırım, PTT Genel Müdürü Osman Turan Alaçam İlçesi'nde törenle karşılandı. Karşılamaya, AK Parti Samsun Milletvekilleri Musa Uzunkaya, Mustafa Çakır, Ahmet Yeni ve Mehmet Kurt ile Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Sinop Valisi Zeki Şanal, PTT Samsun Bölge Müdürü İsmail Çizikçi, PTT çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çiçeklerle karşılanan Bakan Yıldırım, PTT'nin kara geçtiğini ve büyük atılımlar yaşadığını söyledi. PTT Bank uygulamasının yaygınlaştığını, halkın güvenini kazanarak yoluna devama ettiğini dile getiren Bakan Yıldırım, " Ulaşmadığımız yer kalmayacak. Hizmet kalitemizi artırdık. Bunda herkesin emeği var. Yükseliş devam edecek" dedi.
PTT Genel Müdürü Osman Tural, on-line şube sayısını 3 binin üzerine çıkardıklarını ve 2 milyon işlem yapılırken, bugün ayda 16 milyondan fazla işlem yapılır hale geldiklerini kaydetti.
Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, PTT'nin yükselişine değinerek, yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade etti. PTT Bank açılışının ardından, Bakan Yıldırım, on-line transferi göstermek istedi. Daha önce AK Parti Samsun Milletvekilleri Mustafa Çakır, Ahmet Yeni ve Mehmet Kurt'a bağış yaptıran Bakan Yıldırım, Musa Uzunkaya'ya da bağış yaptırdı. İstanbul'daki Samsunlular Derneği'ne 100 YTL bağış yapan Uzunkaya'nın işlemi, sistem arızalandığı için daha sonra yapılmak üzere alındı.
Bakan Yıldırım, daha sonra Samsun'dan ayrılarak İstanbul'a hareket etti.