Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'nde özel sektör tarafından yaptırılan mermer ve çorap fabrikasını hizmete açtıktan sonra Afyonkarahisar'a dönen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir makine fabrikasını ziyaret etti. Fabrikaya girer girmez TRT'de kendisinin daha önceden katıldığı bir programın olduğunu gören Bakan Coşkun, bir süre televizyon izledi. Burada açıklamalarda bulunan Coşkun, sıhhi tesisatçı, elektrikçi ve tesviyeci gibi mesleklerde çalışacak eleman bulamadıklarını ve daha önce meslek liselerinin önünün tıkandığını belirterek, " Lise mezunu bir çocuk, psikolojik olarak gelip beceri kazanamıyor. Lise mezunu olup da meslek sahibi yapamıyorsunuz. Bir çocuk bale öğrenecekse, spor yapacaksa, musiki ile ilgilenecekse, keman çalacaksa 4-5 yaşında başlayacak. Tornacı olursa o 15-17 yaşından sonra oluyor. 15 yaşından sonra tornacı olunmaz" diye konuştu.
Daha sonra fabrikayı gezen Coşkun, Türkiye'de iki yerde üretilen katrak makinesi ile ilgili fabrika sahiplerinden bilgi aldı. Bakan Coşkun, sanatkarların eli öpülecek insanlar olduğunu belirterek, " Türkiye'nin dünyadaki rekabet gücü bu tür çalışmalarla olacak. Bunlar teknoloji ağırlıklı üretimdir. İhraç edildiği zaman ağırlık bakımından kilosu az, fakat değeri yüksek olduğu için, bu tip sanayiinin gelişmesini hem destekliyoruz, hem bekliyoruz. Emeği geçenleri de kutluyoruz" dedi.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, geceyi Afyonkarahisarlı işadamı ve Özerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Özer'in, Kütahya karayolu üzerinde bulunan çiftliğinde geçirecek.