Cumhurbaşkanı Gül, resmi davetlisi olarak dün akşam Ankara'ya gelen Rusya Devlet Başkanı Medvedev'i Çankaya Köşkü'ne gelişinde resmi törenle karşıladı. 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke ulusal marşlarının dinlenmesinin ardından Medvedev, onur kıtasını Türkçe 'Merhaba asker' diyerek selamladı.
Törende TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile diğer yetkililer hazır bulundu.
Gül ve Medvedev, eşleri Hayrünnisa Gül ile Svetlena Medvedeva'nın da katılımıyla Köşk Büyük Şeref Kapısı önünde basın mensuplarına tokalaşarak poz verdi. Cumhurbaşkanı Gül ve Rusya Devlet Başkanı Medvedev daha sonra sonra başbaşa görüşmeye geçtiler. Heyetlerarası görüşmelerin ardından anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısı düzenlenecek. Gül, başbaşa görüşme öncesi konuk devlet başkanına Köşk'ün balkonundan Ankara manzarasını gösterdi.
İLK DURAK ANITKABİR
Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Anıtkabir'i ziyaret etti.
Ankara'ya dün akşam gelen Rus lider Medvedev'in ziyaretin ilk durağı Anıtkabir oldu. Beraberinde Rus yetkililer ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız olan Medvedev, Arslanlı yoldan Anıtkabir'e geldi. Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Medvedev saygı duruşunda bulundu. Daha sonra heyetle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Medvedev, buradan Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.
Medvedev, özel defterine, Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük bir lider olduğuna dikkat çekerek, Rusya ve Türkiye arasındaki dostluğun gelişmesinde büyük gayretler gösterdiğini yazdı. Anıtkabir Müzesi'ni gezen Medvedev daha sonra Anıtkabir'den ayrıldı.
MUAMMER TAN/ANKARA -İHA