Çin'de son dönemde yaşanan okul saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Shaanxi eyaletinde yaşanan saldırıda eli bıçaklı saldırgan en az 7 çocuğu öldürdü.
XINHUA: Çin'de bir okul saldırısı daha: en az 7 ölü
Son dönemde yaşanan anaokulu baskınları ardından hükümetin güvenlik önlemlerini artırmasına rağmen yaşanan saldırıda en az 6 çocukla beraber bir öğretmenin öldüğü, 20 kişinin de yaralandığı belirtildi.
Xinhua Haber Ajansı, Çin'de okullara yerleştirilen güvenlik kameraları ve artırılan güvenlik görevlilerine rağmen, Hanzhong şehrinin Nanzheng bölgesinde bulunan anaokulunda TSİ 03.00'da yaşanan saldırıda en az yedi çocuğun öldüğünü geçti.
Yetkililer saldırıyı düzenleyen kişinin anaokulunun yakınlarında evi bulunan 40 yaşlarındaki Wu adlı bir köylü olduğunu açıkladı.
Çin'de son dönemde yaşanan beşinci saldırının yaşandığı yaklaşık 4 milyon nüfuslu sanayi şehri Hanzhong'da yaklaşık 2,000 bin ek polis okullarda güvenlik sağlamak için görevlendirilmişti.
Sosyologlar saldırıların akıl sağlığı bozuk ve aşırı stres yaşayan insanlar tarafından düzenlendiğini ve bu duruma çok hızlı değişim gösteren Çin toplumunda görülen sosyal eşitsizliğin neden olduğunu belirtti.
Çin'de yaşanan okul saldırıları Mart ayında sekiz çocuğun akıl sağlığı bozuk olan eski bir klinik doktoru tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü Fujian eyaletinde başlamıştı. 28 Nisan tarihine ise eski bir öğretmen Guangdong eyaletinde bir ilkokulu basarak 17 öürenci ve bir öğretmeni bıçakla yaralamıştı.
Sosyologlar, yaşanana saldırılara rağmen basının saldırılara fazla yer vermediğini, ancak artırılan güvenlik önlemleriyle toplumda korku ve huzursuzluğu artırdıklarını öne sürdü. Diğer yandan, en son saldırının yaşandığı Fujian eyaletindeki bir okul etrafında ellerine sopa alan veliler nöbet tutmaya başladı.
Hürriyet-planet
Anaokulunu Basan Bir Kişi Biri Öğretmen 7 Çocuğu Öldürdü
Çin'de yaşanan son cinnet vakasında, bir anaokulunu baskın düzenleyen kişi en az 7 çocuğu ve bir öğretmeni bıçakla öldürdü, 20 kişiyi de yaraladı.







