Peki üç sayfalık belgede neler var? Savcılık ve TSMF arasındaki konuşmaların da aktarıldığı evraklarda Genç Parti'ye Uzan grubu şirketlerinden kaynak aktarıldığı rakamlarıyla kuruşu kuruşuna yazıyor.

İşte o bölümden bazı satırlar:

Raporda, Uzan Grubu'na bağlı şirketlerin Genç Parti'ye yaptığı kaynak transferleri, şirket isimleri tek tek verilerek anlatılırken, Genç Parti teşkilatlarına bedelsiz Kontör Yükleme Kartı (KYK) dağıtılarak örtülü transfer yönteminin de kullandığı belirtiliyor. Bu raporun sonuç bölümü ise şöyle: 'Tablolarda görülen hesap hareketlerinin sonucunda Mavi Ulaştırma'nın Genç Parti'den halen kaydi olarak 6.099.220 YTL alacaklı olduğu tespit edilmiştir.'

Raporda dikkat çeken bir önemli ayrıntı daha var: Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı Ufuk İlkiz'e 2002 yılı eylül, ekim ve kasım aylarında 488.600 YTL avans kullandırılmış ve bu avans Genç Parti Adapazarı bölgesindeki teşkilatların kurulması aşamasında harcanmış.

Tayyar 'şimdi ne olacak?' diye soruyor ve ekliyor:

" Siyasi Partiler Kanunu'nun 61. maddesine göre, siyasi partilerin gelirleri amaçlarına aykırı olamaz ve gelir kalemleri bellidir. Genel olarak aidatlar, bağışlar, mülk satışları, hediyelik eşya ücretleri sayılabilir. Amaca aykırı gelir elde edilmişse, aynı yasanın 76. maddesine göre Anayasa Mahkemesi, bu gelirleri Hazine'ye irad kaydedebiliyor. Bunun için Yargıtay Başsavcılığı'nın inceleme sonuçlarını Anayasa Mahkemesi'ne sunarak dava açması gerekiyor. Görülen o ki, bu pilav daha çok su kaldıracak. "