Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Dışişleri Bakanı Davutoğlu çalışma ziyaretinde bulunmak üzere gittiği Suriye'nin başkenti Şam'da dün Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile görüştü.
Davutoğlu'nun Meşal'le görüşmesinde, Filistinli gruplar arasında uzlaşının sağlanmasına ilişkin süreci ve Filistin sorununu gözden geçirdiği belirtildi.
AFP haber ajansı, Mavi Marmara baskını nedeniyle hali hazırda gergin olan Türkiye-İsrail ilişkilerinin bu görüşmeyle daha da gerilebileceği yorumunu yaptı. Ajans, Hamas'ı terör örgütü olarak kabul eden İsrail'in, Türk yetkililerle örgüt yöneticileri arasında geçmişte gerçekleşen görüşmelere sert tepki verdiğini hatırlattı.
DAVUTOĞLU-SADR GÖRÜŞMESİ
Davutoğlu, Şam'daki temasları kapsamında Iraklı Şii lider Mukteda El Sadr ile de görüştü. Anadolu Ajansı'nın bildirdiğine göre, Irak'ta yeni hükümet kurulması sürecinin değerlendirildiği görüşmede Sadr, Davutoğlu'na hükümet kurulmasına yönelik çabalara ilişkin bilgi verdi.
Irak'ın eski Başbakanı ve El Irakiye ittifakı lideri İyad Allavi ile de bir araya gelen Davutoğlu, Allavi ve Sadr ile kapsamlı görüşmeler yaptığını söyledi. Davutoğlu, "Irak'ta hükümet kurulmasına ilişkin iyi yönde gelişmeler var" dedi.
Davutoğlu, dünkü günübirlik Şam ziyareti çerçevesinde Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile de görüşmüştü.
Hürriyet
Davutoğlu, Meşal'le Suriye'de Görüştü!
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Şam'da Hamas lideri Halid Meşal'le bir araya geldiği bildirildi. Görüşmenin İsrail'in tepkisine neden olması bekleniyor.





