Demirel, Kazakistan`ın Ankara Büyükelçisi Baghdad Amreyev`in Türkiye`deki görevini tamamlaması nedeniyle bir Otel`de verdiği veda resepsiyonuna katıldı.
Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirel, ``8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal`ın öldürüldüğü`` iddialarının hatırlatılması üzerine, ``Bütün raporlar, bilgiler o istikamette değil. Vadesiyle ölmüştür`` diye konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin o dönem Başbakanı olarak, öncelikle Cumhurbaşkanının sağlığından sorumlu olduğunu ve hadiseye anında el koyduğunu anlatan Demirel, ``O günkü doktorlar hadiseyi olduğu gibi anlattılar. Devletin makamları yapacak ne varsa yapmıştır. O gün böyle bir olay yoktu, böyle bir iddia da yoktu`` açıklamasında bulundu.
AA
Demirel; Özal Öldürülmedi, Eceliyle öldü!
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ``8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal`ın öldürüldüğü`` iddialarını değerlendirirken, ``Raporlar o istikamette değil, vadesiyle ölmüştür`` dedi.





