CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında iktidarı hedef aldı, " AKP derin devletin bir parçası olmuştur. Bu yüzden faili meçhul cinayetler aydınlatılmamakta, Hizbullah sanıkları yakalanmamaktadır" dedi. Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 yıldır " darbe lafı tutturup gittiğini" belirtti.
Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: " Bıktık darbe edebiyatından. Şunu söyledim: Sayın Başbakan, eğer bu ülkede darbe olacaksa o tankın önüne önce Kemal Kılıçdaroğlu, çıkacaktır. Ne korkuyorsun? Ne darbesi? Hangi çağda yaşıyoruz da 'darbe geldi' diyorsun. Milletin gündemini çalmak istiyor. Sen darbeden söz edeceğine çık milletin önüne ben işsizliği şöyle yeneceğim, yoksulluğu şöyle bitireceğim de. Bunları söylemiyorsun. Siz hiç Başbakanın ağzından 'işsizliği şöyle azaltacağız' diye bir söz duydunuz mu? Duyamazsınız. Onun derdi o değil. Efendim darbe olacakmış... Ne darbesi, nereden çıktı bu işler? Milleti korkutuyorlar.
O açıdan her yerde rahatlıkla söyleyebilirsiniz. Biz demokrasiden yanayız. Bir de kalkmış rahmetli Menderes'i sömürmeye kalkıyor. Sen kim, rahmetli Menderes kim?"
Başbakanın " yıkacağım" diye tutturduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, " Kendisini arabadan kurtaran balyozla gitsin Kars'a yıksın heykeli" dedi. Başbakanın heykeli yıkması durumunda tarihe geçeceğini belirten Kılıçdaroğlu, " Heykel yıkan Başbakan olarak da tarihe geçsin. Ne olacak? Hep yolsuzlukla tarihe geçecek değil ya, baskı rejimi kurmak, yargıyı ele geçirmek için çabasıyla tarihe geçecek değil ya, bir de heykel yıkan Başbakan olarak tarihe geçer" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " AKP, artık derin devletin bir parçasıdır. Kendi egemenliğini devlette hissettiren bir partidir. O konuma gelmiştir. Her alanı kendi egemenliği altına almak istemektedir. Onun için faili meçhullerin aydınlatılmasını istememektedir, üzerine kararlılıkla gidememektedir, onun için Hizbullah sanıklarını yakalayamamaktadır, yakalamamaktadır. Artık o derin devletin bir parçasıdır" dedi.
" Öfkene hakim olamıyorsan siyaseti bırak"
Kılıçdaroğlu, kendilerinin iyi niyetle davrandığını ve kimseyle kavga etmek istemediklerini ifade etti.
Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
" Kavga etmeyeceğiz, iyi niyetle, güler yüzle, demokrasi içinde vatandaştan oy isteyeceğiz. Biz bu kadar iyi niyetliyiz. Ama bir baktım biz oradayken Sayın Başbakan da Burdur ve Denizli'ye gitmiş, esmiş gürlemiş. Neler varsa ağzından kontrolsüz bir şekilde çıkıyor. Anlamak mümkün değil. Ne esip gürlüyorsun kardeşim? Adam gibi otur, konuş. 'Ben de öfkeme hakim olamıyorum' diyor. Hakim olamıyorsan siyaseti bırak"
" Bir Başbakan'a yakışır mı?"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın " Denizli ziyaretinde bir vatandaşın CHP'nin hesaplarıyla ilgili kendisine sorduğu soruya yanıt vermediği" şeklindeki sözlerine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, " Yani meşhur bir laf var ya 'atma Recep din kardeşiyiz' diye aynen öyle" dedi.
Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
" Çıkıyorsun kürsüye, önünde toplanmış millet, onlara doğruyu söylemiyorsun. Bir Başbakana yakışır mı? Sana yakışır mı? Oturuyorsun bir de namaz kılıyorsun, camide miting yapıyorsun kalkıyorsun millete yalan söylüyorsun. Ben o sorunun yanıtını herkesin huzurunda verdim. Ama benim merak ettiğim bir şey var.
Adalet ve Kalkınma Partisinin de hesapları incelendi Anayasa Mahkemesi tarafından. Onlarda da bazı giderler kabul edilmedi bizim gibi. Ama bizlerle onlar arasında bir fark var. Bizde hiçbir zaman parti yöneticilerinin parfümleri, kişisel bakım ürünleri partinin hesabından ödenmez. Yok öyle bir şey. Kendi cebinden alırsın, bakarsın kendine. Şimdi Başbakana soruyorum: Senin şu parfüm merakın nereden geliyor? Senin şu kişisel bakım ürünlerin nedir? Bir çık anlat bakalım. Sen bunları niye tutuyorsun da Adalet ve Kalkınma Partisine fatura ediyorsun? Çık millete bir anlat bakalım. Biz konuşmak istemiyoruz, ama zorla diyorlar ki 'bizim bu kirli yüzümüzü de millete gösterin'. Senin yüzünü göstereceğim, maskeni indireceğim."
Haber3.com