Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin Libya ile ilgili sorularına yanıt verdi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: " Herhangi bir Türk'ün, başka bir ülkenin siyasi faaliyetlerine katılması söz konusu olmaz tabiki. Hele hele Ortadoğu ülkelerinde Türkler buna daha çok dikkat ederler. Dolayısıyla onlar, doğru olmadığı kanaatindeyim" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Deniz Ticaret Odası'ndaki toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Gül, Libya'daki olayların hatırlatılması üzerine, " Benim herhangi bir görüşmem olmadı. Yalnız, bu olaylar bütün Ortadoğu'da başladığında beri bütün ülkeleri tabiki yakından takip ediyoruz. Libya'da olanları da çok yakından kaygıyla takip ediyoruz. Çünkü, can kaybının olması gerçekten çok üzücü. O bakımdan herhangi bir kardeş kanı dökülmeden bu meselelerin halolması gerekir. Tabiki bütün yöneticiler de halklarının arzularına, dileklerine kulak vermeleri gerekir. Libya'da çok sayıda Türk var, kardeş bir ülke. Aynı zamanda büyük ekonomik yatırımlar yapıyorlar. Türk firmaları da var. Hükümet her kademe de, ilgililer her kademede çok yakın takip içerisinde olup bitenleri. Oradaki vatandaşlarımızın en güvenli şekilde tahliyesi için de bütün bakanlıklar, hükümet değindiğim gibi her türlü çalışmayı yapıyor ve bundan da daima bilgilendiriyorlar. Ben de yakından takip ediyorum. Herhangi bir Türk'ün, başka bir ülkenin siyasi faaliyetlerine katılması söz konusu olmaz tabiki. Hele hele Ortadoğu ülkelerinde Türkler buna daha çok dikkat ederler. Dolayısıyla onlar, doğru olmadığı kanaatindeyim" diye konuştu.
" BİZ YAPTIĞIMIZ İYİLİKLERİ ANLATMAYIZ"
İran'da 2 Alman gazetecinin 132 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldığı hatırlatılarak, bugün Bild Gazatesi'nde iki gazetecinin serbest kalması için girişimde bulunanlara teşekkür edilen yazıda Gül'ün de adının geçtiği aktarılınca, Cumhurbaşkanı, " Biz yaptığımız iyilikleri anlatmayız. Bilenler bilir onu. Ben burada İran Cumhurbaşkanı Sayın Ahmedinejad'a teşekkür ederim. Ben de rica ettim, kendisiyle konuştum. Kırmadığı için teşekkür edereim kendisine" dedi.
Beşiktaş-Fenerbahçe maçının hatırlatılması üzerine ise Gül, " Dün herkes gibi biz de maçı seyrettik. Ben ekrandan seyrettim. Herkes ne yaşadıysa biz de onu yaşadık. Netice de ortada. Beşiktaş taraftarı olarak tabiki üzüldüm" şeklinde yanıt verdi.
Milliyet