Doğan Şirketler Grubu Holding, Ray Sigorta'nın yüzde 58,2'sini, 81,5 milyon dolara uluslararası bir yatırım ve finans grubuna ait TBIH Financial Services Group'a sattı .
Doğan Holding, yeniden yapılanmasını bütün hızıyla sürdürüyor. Aydın Doğan'ın başkanı olduğu grup, bunun son örneğini de uzun zamandır alıcı aradığı sigorta sektöründeki şirketi Ray Sigorta'ya satarak gösterdi. Dün bir açıklama yapan Doğan Şirketler Grubu Holding, Ray Sigorta'nın yüzde 58.2 hissesi için uluslararası yatırım gruplarından Kardan NV ile Avusturya'nın en büyük sigorta şirketi olan Wiener Staedtische Versicherung AG Vienna Insurance Group'a ait TBIH Financial Services Group NV ile anlaştığını bildirdi. Bu hisseler için belirlenen satış bedeli ise 81 milyon 480 bin dolar oldu. Anlaşmaya göre, bu bedel şirketin 31 Aralık 2006 tarihi itibariyle UFRS'ye göre hazırlanacak olan mali tabloları üzerinden TBIH'ın yapacağı ön inceleme ve araştırma sonuçlarına göre ayarlanacak.
YÜZDE 20 PAY KALACAK
Yine anlaşmaya göre, şirketin sermayesinin yüzde 20'si oranındaki paylar holding uhdesinde kalacak. Bu payların 2010 ve 2011 yıllarında TBIH'ye satış opsiyonu da bulunuyor. Bu opsiyonun kullanılması halinde, satış fiyatı belirlenen satış fiyatının LIBOR oranında artırılması ile tespit edilecek.