8 Ağustos Büyük Ankara Mitingi ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili ANFA'da bir basın toplantısı düzenlendi.
“HİZMETLER İLERİ SEVİYEYE TAŞINACAK”
Ulusal ve Yerel Basının büyük ilgi gösterdiği toplantıda ilk söz alan AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, üç gün sonra Başbakan Erdoğan’ı cumhurbaşkanı olarak Çankaya’ya uğurlamayı istediklerini belirtti.
AK Parti’nin bir millet hareketi olduğunu, gücünü milletten aldığını ifade eden Yamalı, 12 seneden beri bütün girdiği seçimleri kazandığını, bu destekten dolayı büyük hizmetler yaptığını söyledi.
Partinin küresel ölçekli bir hareket olduğunu da belirten Yamalı, bu hizmetlerin Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle daha ileri bir seviyeye taşınacağını kaydetti.
“ANKARA’DA YÜZDE 55 OY ALACAĞIZ”
Cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, il teşkilatı, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın sonuna kadar yanında olduklarını ifade etmek için toplandıklarını söyledi.
Gökçek, istikrar, Türkiye’nin ekonomisini bu hale getirdiği, milli değerlere sahip çıktığı, uluslararası platformda Türkiye’yi hatırı sayılır bir ülke haline getirdiği için milletin adamı Erdoğan’ı cumhurbaşkanı olarak görmek istediklerini belirtti.
Melih Gökçek, “Arkadaşlarımızla birlikte elimizden geleni gayretle sarf etmeye de söz veriyoruz” dedi.
Başta Ankara olmak üzere Türkiye’de bütün vatandaşları sandık başına davet ettiklerini dile getiren Gökçek, şunları kaydetti:
“Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi ‘tıpış tıpış gelme’ değil, zorlama değil. Kendisi hep suçlama yapar. Diktatörce değil, tam tersine gönül bağı olan vatandaşlarımızı gönülden gelerek sandık başında oy kullanmalarını istirham ediyoruz. Bir oy, bir oydur. Tatilde bulunan vatandaşlarımızın hepsinin dönmesini arzu ediyorum.”
Ankara’nın sokaklarının 2-3 gün önce boş olduğunu belirten Gökçek, “Gerçekten ciddi anlamda boştu. Bugünkü trafikte gelirken sıkıştım. Demek ki herkes artık Ankara’ya dönüyor. Bu da memnuniyet verici bir olay. Herkesi sandık başına bekliyoruz” diye konuştu.
Gökçek, yarın öğleden sonra Etlik Kasalar mevkisinde büyük mitingin olduğunu hatırlatarak, Başbakan Erdoğan’ı başbakan olarak Ankara’da yaptığı son mitingde cumhurbaşkanlığına oradan uğurlamak istediklerini söyledi. Gökçek, bütün Ankara’yı miting alanına davet etti.
Gökçek, “İnanıyorum ki seçimler olur olmaz ilk turda Sayın Başbakanımız yüzde 50’nin üzerinde bir oy alarak cumhurbaşkanımız olacak” dedi.
“ANKARA’DA YÜZDE 55 OY ALACAĞIZ”
Konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gökçek, “Ankara için oy tahmininiz var mı?” sorusunu, “Ankara’da yüzde 55 civarında oy alacağımızı kesinlikle ümit ediyorum. Yapılan anketler de onu gösteriyor. Anketler daha da yüksek çıkıyor Ankara’da” şeklinde yanıtladı.
Toplantıda AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri de hazır bulundu.
Yamalı,Ankara'da yüzde 55 oy alacağız
8 Ağustos Büyük Ankara Mitingi ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili ANFA'da bir basın toplantısı düzenlendi.





