İşte AK Parti'nin yeni dönemde milletvekili adayı göstereceğine kesin gözüyle bakılan isimlerden bazıları:
Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Ayfer Yaman, İstanbul İl Dış İlişkiler Başkanı Canan Kalsın, İl Başkan Yardımcısı Sunay Karamık, İl Genel Meclis Üyesi Necla Sümer, İl Yönetim Kurulu Üyesi Rahime Akdoğan, İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Şahin ve AK Parti Merkez Disiplin Kurulu üyesi Belma Sekmen Satır.
AK Parti İstanbul il yönetimine giren yeni isimlerden, eski İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Erman Tuncer'in kızı Ayşegül Tuncer Topal da 25 yaş sınırına takılmazsa aday olacaklar arasında.
Bu listeye AK Parti'nin mevcut kadın milletvekilleri de eklenecek. Gülseren Topuz, Nimet Çubukçu, Halide İncekara, Güldal Akşit ve Zeynep Karahan Uslu. Mevcut milletvekillerinden İnci Özdemir'in adaylığı ise şimdilik belirsiz.
Erkekler de boş durmuyor
Partinin kadın cephesinden bu gelişmeler yaşanırken, erkekler de boş durmuyor. Örneğin Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın halefi İdris Güllüce Erzurum'dan aday olmak üzere istifasını verdi bile.
Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Rafet Bozdoğan Kahraman Maraş, Personel ve Eğitim Daire Başkanı Bekir Korkmaz da Erzurum'dan aday olmayı hedefliyor.
Kadir Topbaş'ın da ismi Meclis'e gidecek isimler arasında gösteriliyor. İstanbul'da başarılı bulunmayan Topbaş'ın kaderinin de yakında belli olacağı söyleniyor.
Son olarak kulislerde konuşulan ise İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu'nun aday olup olmayacağı. Bu konu da yürütme ve yönetim kurullarının yapacağı toplantının ardından
Müezzinoğlu'nun adaylığı kesinleşirse de İl başkanlığ'na Metin Külünk'ün getirilmesi bekleniyor. //





