Temayül yoklamasına katılan aday adaylarının yanı sıra, halen milletvekili olan Tarım Bakanı Mehdi Eker, İhsan Arslan, Osman Arslan, Cavit Torun, Fehmi Uyanık ve İrfan Yazıcıoğlu'da listeye eklendiğinde AKP'de ciddi bir liste sorunu ortaya çıktı. Doç.Dr. Mustafa Canoruç ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kutbettin Arzu'nun AKP yönetiminin talebi üzerine aday oldukları öğrenilirken, tüm adaylar listede ilk 4'e girebilmek için yoğun bir kulis çalışması yürüttü.
Kulislerde, AKP'nin 10 kişilik milletvekili aday listesi için Tarım Bakanı Mehdi Eker, AKP Milletvekili İhsan Arslan, Osman Arslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kutbettin Arzu, Doç. Mustafa Canoruç, AKP İl Başkanı Abdurahman Kurt, eski ANAP Milletvekili Haşim Haşimi, İşadamı Şehmuz Ceylan, Nurettin Atik ile birlikte 2 de kadın adayın gösterileceği belirtiliyor. Önceki seçimde liste sıralamasında sorun yaşamayan AKP, bu seçimde DTP'nin 4 bağımsız adaya yoğunlaşması ile DYP-ANAVATAN birleşmesi sonrasında oluşan DP ile CHP'nin birer milletvekili çıkarması olasılığı AKP'nin Diyarbakır hesaplarını altüst ettiği konuşuluyor.
AKP, 3 Kasım 2002 seçimlerinde yüzde 18 ile Diyarbakır'da 8 milletvekili çıkartmıştı. Bu arada, AKP Diyarbakır il yönetimi dün milletvekili aday adaylarına Doğan Sofra Salonu'nda bir yemek verdi.





