İnhisar'da kooperatif kuran kadınlar meşhur İnhisar Narı’ndan yaptıkları çeşitli ürünleri satışa sunmaya başladı.
İnhisar'da kooperatif kuran kadınlar meşhur İnhisar Narı’ndan yaptıkları çeşitli ürünleri satışa sunmaya başladı. Nar meyvesinden; nar pekmezi, nar reçeli, nar ekşisi ve nar sabunu üreten kadınlar BEBKA’dan aldıkları 1 milyon 600 bin TL’lik destekle birlikte seri üretime geçmeyi ve işletme kurmayı hedefliyor.


İnhisar Kadın Kooperatifi Başkanı Nihal Arslan, ilçenin en önemli tarım ürünlerinden nar meyvesini artık sadece nar olarak değil işleyerek satmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:
“Bizim ilçemizi simgeleyen narımız var. Narı artık nar olarak değil de, ürün olarak satılmasını çok istiyordum. Onunla ilgili kooperatifimizde çeşitli ürünler ürettik.

Nar ekşisi, nar pekmezi, nar reçeli, nar sabunu, kolonyasını da yapacağız yakın bir tarihte. Bununla ilgili Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı’na (BEBKA) müracaat ettik. Projemiz onaylandı. BEBKA’dan 1 milyon 600 bin liralık bir hibe çıktı. Çok kısa süre içerisinde makinelerimiz kurulacak inşallah. Ondan sonra biz narı nar olarak değil artık ürün olarak satacağız.”,
CENK TÜRKEZER