Şort grubu, sonbaharda çıkacak olan ikinci albümleri "Aydan Çıkmazı"nın ilk teklisi olarak "Kavga"yı 23 Haziran Cuma günü yayımladı. Şarkı, Avrupa Müzik etiketiyle piyasaya sürüldü ve klip yönetmenliğini Fatih Çayırlı üstlendi. Şarkının söz ve müziği grubun vokalisti İlker Aydın'a ait ve düzenlemesi Şort grubuna ait. Klibin senaryosu ise Kürşat Köyceğiz ve Fatih Çayırlı tarafından birlikte yazıldı.

"Kavga" şarkısı, insanın yaşadığı toplum baskısı, savaşlar ve felaketlere olan tepkisini anlatan bir dışavurumu yansıtıyor. Klipte ayrıca grubun performans görüntüleri de yer alıyor. Şort grubu, 2000'lerin rock soundunu bugünün ruhuyla harmanlayan bir tarza sahip ve bu yeni şarkılarıyla iddialı bir çıkış yapıyor. Şarkının prodüktörlüğünü ise son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Kaan Arslan üstlendi. Kaan Arslan aynı zamanda Paptircem - Padişahım şarkısının da prodüktörlüğünü yapmıştı.

Sonbaharda çıkacak olan "Aydan Çıkmazı" albümü, Şort hayranları tarafından merakla bekleniyor ve "Kavga" şarkısıyla albüm öncesinde heyecan yaratıyor.