Pakistan Ulusal Havacılık-Uzay Bilimi ve Teknoloji Parkı (NASTP) ile Türk havacılık firması Baykar arasında iş birliği anlaşması dün Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in katıldığı bir törenle imzalandı. Anlaşmayı Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve NASTP Komutanı Korgeneral Ghulam Abbas Ghumman bir araya gelerek imzaladı.
Açılış törenine katılan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Pakistan Başbakanı Şerif ile bir araya geldi ve tören sonrasında iş birliği anlaşmasını imzaladı. Anlaşma kapsamında Baykar, Pakistan'ın uzay ve havacılık alanındaki Ar-Ge faaliyetlerine katkı sunacak ve NASTP bünyesinde inovasyon ve yüksek teknoloji geliştirme faaliyetlerine odaklanacak.
Tören sırasında Başbakan Şahbaz Şerif, Selçuk Bayraktar, Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Syed Asim Munir Ahmad Shah, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Zaheer Ahmed Baber Sidhu ve NASTP Komutanı Korgeneral Ghulam Abbas Ghumman, Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) modeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Baykar Teknoloji, Pakistan'ın uzay ve havacılık sektörüne katkıda bulunacak ve NASTP ile birlikte Ar-Ge çalışmalarını yürüterek inovasyon ve teknoloji gelişimi konusunda işbirliği yapacak. Baykar, öz kaynaklarıyla projelerini yürüterek ihracat alanında da önemli başarılara imza atmıştır. Savunma ve havacılık sektöründe 2022 yılında 1.4 milyar dolarlık ciro elde eden Baykar, Bayraktar TB2 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) modeli için 30 ülkeye, Bayraktar AKINCI TİHA modeli için ise 7 ülkeye ihracat anlaşmaları imzalamıştır.