Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Antalya'da gerçekleştirdiği ziyaretler ve açıklamalarıyla Türkiye'nin Ar-Ge alanındaki gelişmelerini vurguladı. Bakan Kacır, Akdeniz Üniversitesi kampüsünde bulunan Antalya Teknokent'i ziyaret etti ve burada devam eden projeler hakkında bilgi aldı. Ayrıca Teknokent içinde öğrencilerle bir araya gelerek Türkiye'nin Ar-Ge ekosisteminin büyümesine yönelik çabalarını anlattı.
Kacır, son 20 yılda Türkiye'nin Ar-Ge ekosistemi kurduğunu ve bu ekosistemin merkezinde Teknoparkların yer aldığını belirtti. 2000'li yılların başında Türkiye'de sadece 3-4 Teknopark bulunduğunu, ancak şu anda bu sayının 96'ya yükseldiğini ifade etti. Ayrıca Ar-Ge insan kaynağı sayısının da hızla arttığını vurgulayan Bakan Kacır, 2000'li yılların başında 30 binlerde olan Ar-Ge personeli sayısının 200 bin seviyesine çıktığını dile getirdi.
Özel sektörün de Ar-Ge ve tasarım alanında önemli bir rol oynadığını belirten Kacır, Türkiye'de 1500'den fazla özel sektör Ar-Ge ve tasarım merkezi bulunduğunu açıkladı. Ayrıca hükümetin desteğiyle Ar-Ge kavramının özel sektör tarafından sahiplenildiğini ve Ar-Ge harcamalarının artırıldığını söyledi.
Bakan Kacır, 2000'li yılların başında Ar-Ge harcamalarının milli gelirden çok düşük bir pay aldığını belirterek, bu payı artırmak gerektiğini ve bu sayede toplam Ar-Ge harcamalarının önemli ölçüde artacağını ifade etti. Ayrıca İstanbul, Ankara ve İzmir dışında Türkiye'nin diğer bölgelerinde de Ar-Ge merkezlerinin artması için çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi.
Bakan Kacır'ın açıklamaları, Türkiye'nin Ar-Ge alanındaki gelişmeleri ve Ar-Ge ekosisteminin genişlemesi konusunda yapılan çalışmaları vurgulayarak, ülkenin teknolojik ve endüstriyel potansiyelini artırmaya yönelik atılan adımları yansıtmaktadır.