Yusuf ZENGİN
Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Plaj Voleybolu Turnuvası, 18-20 Ağustos tarihleri arasında Marmaraereğlisi'nde gerçekleşti.

Etkinlik, ulusal ve uluslararası düzeyde heyecan dolu maçlara ev sahipliği yaparak büyük bir coşku yarattı. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve Marmaraereğlisi Belediyesi'nin iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, aynı zamanda Otizm ve Down Sendromu gibi konulara dikkat çekmeyi amaçladı. Bioderma Pro Beach Tour Marmaraereğlisi Etabı adıyla gerçekleştirilen turnuva, 20 Ağustos Pazar günü yapılan yarı final, üçüncülük ve final maçlarıyla sona erdi.

Turnuvanın kapanış töreninde konuşan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, "Yaz Şenlikleri kapsamında 'Otizme mavi ışık yak' sloganıyla farkındalık yaratarak, Uluslararası Plaj Voleybolu Şenliği'nin beşincisini düzenliyoruz. İlçemizin turizm potansiyelini yansıtan bu etkinlikle hem vatandaşlarımızın yazın tadını çıkarmasını sağlıyoruz hem de otizm konusunda farkındalık oluşturuyoruz. Her yıl daha üstün bir organizasyon için çabaladığımız bu turnuvada, bu yıl daha etkileyici bir farkındalık programı sunmayı başardık. Katkı sağlayan herkese, sporculara ve destek veren tüm kuruluşlara teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

TVF Voleybol TV YouTube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlanan organizasyonda kadınlar kategorisinde Baştaşlar (Merve Çelebi-Esra Betül Çetin) takımı birinci olarak şampiyonluğa ulaştı. Ukrayna'dan Kseniia Mazur-Anna Kalchenko ikilisi ikinciliği elde ederken, üçüncülük Babadağ Teleferik (Kübra Hatice Tanrıkulu-Medine Korkmaz) takımına gitti.

Erkekler kategorisinde ise şampiyonluğu İran'dan Arash Vakili-Abdolhamed Mirzaali ikilisi kazandı. İkinciliği Yusuf Özdemir-Batuhan Kuru ikilisi alırken, üçüncülük Babadağ Teleferik (Hasan Hüseyin Mermer-Sefa Urlu) takımının oldu. Turnuva boyunca gösterdikleri performansla izleyicilere unutulmaz anlar yaşatan tüm sporcular tebrik edildi.