"Anadolu Sigorta Bakırköy" Show TV'de her salı akşamı ekrana gelen MF Yapım imzalı Bahar dizisi, son bölümünde önemli bir toplumsal meseleye dikkat çekti. 26 Mart Mor Gün, yani Epilepsi Farkındalık Günü'nde yayımlanan bölümünde, Türk Epilepsi ile Savaş Derneği'nin "Epilepsi İçin Bak" farkındalık kampanyasına destek verildi.
Dizide, Türk Epilepsi ile Savaş Derneği'nin verilerine dayanarak yapılan bir vurguyla, çevresinde epilepsi hastası bireylerin olmasından ötürü toplumun ön yargılarıyla mücadele etmek zorunda kalanların oranının yüzde 60 olduğu belirtildi. Ayrıca, "Sen onlardan olma! #GerçeğiGör" mesajıyla da epilepsiye dair farkındalık ve kabul çağrısı yapıldı.
Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Nerses Bebek, Bahar dizisinin bu önemli mesajı işlemesinin, toplumsal farkındalığı artırmak adına büyük bir adım olduğunu ifade etti. Bebek, MF Yapım'a, Bahar dizisi oyuncularına ve tüm ekibe verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini iletti.
Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyası, Türk Epilepsi ile Savaş Derneği'nin sekiz yıldır devam eden bir çabası. Bu kampanya, toplumda epilepsiye dair yaygın olan ön yargıları azaltmayı amaçlıyor. Ülkedeki 1 milyon epilepsili bireyin, evlilikten iş hayatına kadar birçok alanda karşılaştığı zorluklara dikkat çekmek ve bu zorlukları aşmak adına bilinç oluşturmayı hedefliyor.
Bahar dizisinin bu konuda attığı adım, toplumda farkındalık yaratma yolunda önemli bir örnek teşkil ediyor. Epilepsiye dair yanlış bilgilerin ve ön yargıların azaltılması, bireylerin sosyal hayata daha rahat katılmasını sağlayacak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirecektir.