"Anadolu Sigorta Bakırköy" Avrupa'da çevre politikalarının giderek önem kazandığı bir dönemde, Almanya'nın öncülüğünde gelişmiş ülkelerdeki ağır sanayi tesislerinin, daha esnek emisyon kurallarına sahip olan Doğu Avrupa ülkelerine taşınması, lojistik sektöründe ana rotaları yeniden belirlemekte. Batu Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, bu değişimin etkilerini değerlendirerek, Avrupa'daki lojistik rotalarının gelecekte ağırlıklı olarak Doğu Avrupa üzerinden şekilleneceğini belirtti. Göktuna, şirket olarak Almanya-Türkiye hattında yoğun parsiyel taşımacılık yaptıklarını ve Doğu Avrupa rotalarını güçlendirmeye odaklandıklarını ifade etti.

Almanya'nın sıfır emisyon hedefini 2045'e çekmesiyle birlikte, sıkı düzenlemeler sanayi tesislerinin taşınmasına neden oluyor. Bu durum, lojistik rotalarının da yeniden belirlenmesine yol açıyor. Göktuna, ana rotalardaki değişimin lojistik yapılanmasını ve yatırımlarını da yeniden planlamayı gerektireceğini vurgulayarak, Doğu Avrupa'daki altyapılarını güçlendirdiklerini ve hızlı çözüm sunan Speedy Van servislerini devreye aldıklarını belirtti.

Özellikle Polonya, Macaristan, Slovakya ve Çekya gibi Doğu Avrupa ülkelerinde altyapılarını güçlendirdiklerini dile getiren Göktuna, bu bölgelerdeki taleplere hızlı ve etkin cevap verebilmek adına çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı. Ayrıca, kara yolu taşımalarının yanı sıra hava ve deniz yoluyla da hizmet verdiklerini ifade etti.

Göktuna, özellikle otomotiv yedek parçaları, kimyasal ürünler, kolili tekstil ve hızlı tüketim ürünlerinin taşınmasında güçlü bir deneyime sahip olduklarını belirterek, Avrupa genelinde kapsamlı bir ağ ile çözümler ürettiklerini ve bu sayede sektördeki konumlarını güçlendirdiklerini söyledi.

Sonuç olarak, Almanya'nın çevre politikalarındaki değişimlerin lojistik sektörünü derinden etkilediği ve bu etkinin Avrupa genelinde hissedildiği görülüyor. Batu Logistics gibi önde gelen şirketler, bu değişime uyum sağlayarak, Doğu Avrupa rotalarını güçlendirme ve çevre dostu çözümler sunma konusunda önemli bir rol üstleniyor.