"Anadolu Sigorta Bakırköy" Yaratıcılık ve girişimcilik dünyasının öncü isimleri, heyecan verici başarı hikayelerini paylaşmak üzere buluşacakları Yaratıcı Liderlik Zirvesi ve Creative Young Entrepreneur (CYE) Programı için geri sayım başladı. 26-28 Nisan tarihleri arasında Palm Wings Ephesus Resort & Hotel'de gerçekleşecek olan etkinlik, önceki yıllardan gelen başarı öyküleriyle dikkat çekiyor. Geçmiş yılların birincisi WASK, 2,4 milyon dolarlık yatırımıyla ön plana çıkarken, 2023 yılının birincisi Wereover ise Avrupa'nın gururu oldu. CYE Programı'nın finali, 27 Nisan'da Yaratıcı Liderlik Zirvesi kapsamında gerçekleşecek.

CYE Final Jürisi; HABİTAT Başkanı Sezai Hazır, Futurist Alphan Manas, SEDEFED Başkanı Emine Erdem, Uluslararası Konuşmacı Jay Johnson, ve Melek Yatırımcı fonbulucu.com Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Mutlu Topal'dan oluşurken, yarı final jürileri arasında Civan Sözkesen, Sadık Köseoğlu ve Duygu Eren yer alıyor. Yarışmanın finalisti Avrupa'da da yarışma fırsatı bulurken, kazanması durumunda Türkiye'yi dünya çapında temsil edecek.

Etkinliğin keynote speaker'ı olan uluslararası konuşmacı Jay Johnson, Uluslararası Forbes İş Konseyi'ne davet edilen önemli isimlerden biri. Johnson aynı zamanda 4 kıtada 30'dan fazla ülkede ekip yönetiyor ve dünya devi oluşumlarla danışmanlık yapıyor. Türkiye'deki girişimcilere özel global stratejiler sunacak.

START-UP'LARIN ULUSLARARASI ARENADA YER ALMASI İÇİN FIRSAT

JCI Türkiye CYE Direktörü Selen Günaydın, CYE Programı'nın finalinin 27 Nisan'da gerçekleşeceğini ve dört finalistle birlikte katılımcıların önünde rekabet ederek önemli bir deneyim yaşayacaklarını belirtti. Jüri değerlendirmesinde işin pazara etkisi, yaratıcılık, uluslararası büyüme potansiyeli ve sunumun etkileyiciliği gibi kriterler bulunuyor. CYE yarışması, genç girişimcilere ilham vermek ve onları motive etmek amacıyla düzenleniyor. Eğitim, mentorluk, yatırım fırsatları ve uluslararası platformlarda tanıtım şansı sunarak yeni işletmelerin ortaya çıkmasını ve mevcut işletmelerin büyümesini teşvik ediyor.

JCI İzmir Başkanı Hakan Aktay ve JCI İzmir Asbaşkanı Yılmaz Seçkiner, etkinlik için uzun süredir çalıştıklarını belirterek, katılımcıların dünyaca ünlü konuşmacılarla network imkanı bulacaklarını ve yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı yakalayacaklarını söylediler.

"ZİRVE, İÇSEL POTANSİYELİ KEŞFEDEREK YARATICI LİDERLİĞİ ELE ALACAK"

Yaratıcı Liderlik Zirvesi Direktörü Çisil Türkay, organizasyonunun temel amacını içsel potansiyeli keşfederek yaratıcı liderliği ele almak olarak belirtti. Nevzat Aydın, Ersan Öztürk, Emine Erdem ve Münteha Adalı gibi önemli isimlerle yapılacak söyleşiler, girişimcilere ilham kaynağı olacak. Ayrıca, Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ve Alphan Manas gibi isimler, küresel şirketlerin yaratıcı liderlik perspektifini katılımcılarla paylaşacaklar.