Yusuf ZENGİN
Akra Hotels, turizm sektöründe 50 yılı aşkın deneyime sahip köklü bir kuruluş olarak, işyeri kültüründe önemli bir başarıya imza attı. Great Place to Work® Turkey tarafından hazırlanan Türkiye’nin En İyi İşverenleri™ listesinde üst üste üç yıl yer alma başarısını elde etti. Bu başarı, şirketin çalışan deneyimine verdiği önemin ve harika bir işyeri kültürü oluşturduğunun bir kanıtıdır.

Great Place To Work® Global standartlarını karşılayarak sertifikasyon alan Akra Hotels, Türkiye’nin En İyi İşverenleri™ 2024 listesinde Best Large 1000+ çalışan sayısı kategorisinde yer aldı. Böylece, kurumun işyeri kültürü ve çalışan deneyimindeki üstünlüğü bir kez daha tescillenmiş oldu.

Akra Hotels, geçtiğimiz yıllarda da birçok önemli başarıya imza atmıştı. 2022 ve 2023 yıllarında Harika Bir İş Yeri Sertifikası ile birlikte Türkiye’nin En İyi İşvereni™ listesinde yer almasının yanı sıra, Best Workplaces For Women™ listesinde, Europe’s Best Work Places™ listesinde ve Innovation by All™ listesinde de yer almıştı.

Ödül töreninde konuşan BHM Grup İnsan Kıymetleri Direktörü İbrahim Hakan Yılmaz, Akra Hotels’in başarısını çalışanların özverisi ve takım ruhuna bağladı. Şirket olarak her çalışanlarını, misafirlere sunulan kaliteli hizmetin temel taşı olarak gördüklerini ve çalışan memnuniyetine büyük önem verdiklerini belirtti.

Akra Hotels’in başarısının ardında, Great Place To Work® tarafından gerçekleştirilen araştırma ve analizler yatıyor. Trust Index™ adı verilen anonim anket uygulamasıyla çalışanların deneyimleri hakkında geri bildirimler toplanıyor ve şirket uygulamaları Güven, Etkin Liderlik, Değerler, Çalışan Potansiyelinin Yükseltilmesi ve İnovasyon alanlarında değerlendiriliyor.

Great Place To Work® sertifikasyonu ve Türkiye’nin En İyi İşvereni™ unvanı, Akra Hotels’in işe alımda cazibe merkezi oluşturmasının yanı sıra, konaklama sektöründe nitelikli iş gücünü arttırmak ve çalışanların yaşam kalitesini yükseltmek için yaptığı yatırımların bir göstergesidir.