AK Parti Bursa İznik İlçe Teşkilatı'nın Olağan Kongresi, bugün yoğun bir katılımla gerçekleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kongrede yaptığı konuşmada, 22 yıllık AK Parti iktidarının kalkınma hamlelerinden ve Türkiye’nin geleceğine yönelik hedeflerden bahsetti. Türkiye’nin uluslararası deniz ticaretindeki payını artırmayı amaçladıklarını belirten Uraloğlu, bu hedef doğrultusunda birçok projenin hayata geçirildiğini söyledi.
Bakan Uraloğlu, konuşmasında İsrail'in Filistin’e yönelik saldırılarını kınayarak, Türkiye'nin Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğini vurguladı. Kalıcı barış için tüm diplomatik çabaların sürdüğünü belirten Uraloğlu, "İsrail’in hukuk tanımazlığının hesabını er ya da geç vereceğine inanıyoruz" dedi.
Mega Projeler ve Bursa'ya Yapılan Yatırımlar
Uraloğlu, AK Parti döneminde gerçekleştirilen Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı ve Çanakkale Köprüsü gibi projelere değinerek, bu projelerin Türkiye'nin kalkınmasındaki önemini vurguladı. Bursa’ya yapılan yatırımlar arasında ise bölünmüş yol uzunluğunu 195 kilometreden 602 kilometreye çıkardıklarını belirtti. Uraloğlu, İznik Çevre Yolu’nun tamamlanmasıyla İznik şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu büyük ölçüde azalttıklarını ifade etti.
Hızlı Tren ve Hafif Raylı Sistem Hedefleri
Bursa’nın ulaşım altyapısını geliştirmeye yönelik çalışmaları sürdüklerini belirten Uraloğlu, Ankara-Bursa Hızlı Tren hattının en geç 2026 yılında tamamlanacağını ve Bursa’ya hızlı tren geleceğini açıkladı. Ayrıca Şehir Hastanesi metrosunun da 2025 yılında faaliyete geçmesinin planlandığını dile getirdi.
Kongrenin ardından Bakan Uraloğlu, dün vefat eden İznikli gazeteci Şenol Poyraz’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.