Myanmar, 7.7 büyüklüğündeki yıkıcı bir depremle sarsıldı. Depremin merkez üssü Mandalay olarak belirlenirken, şehirde büyük yıkım yaşandı.
Özellikle Mandalay Uluslararası Havalimanı ağır hasar aldı, pistlerde çatlaklar oluştu ve terminal binasında çökme meydana geldi. Hava ulaşımı durma noktasına gelirken, arama kurtarma ekipleri bölgede yoğun çalışma yürütüyor.
144'ten Fazla Kişi Hayatını Kaybetti, Yaralı Sayısı 732’yi Geçti!
Deprem sonucunda 60’tan fazla bina çökerken, ilk belirlemelere göre 144’ten fazla kişi hayatını kaybetti, 732 kişi ise yaralandı. Yetkililer, enkaz altında kalan çok sayıda insan olduğunu belirtiyor. Kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ederken, artçı sarsıntılar nedeniyle halk büyük panik yaşıyor.
Havalimanı Ulaşıma Kapandı, Tahliye Çalışmaları Başladı
Deprem sonrası Mandalay Uluslararası Havalimanı’nda uçuşlar tamamen durduruldu. Pistlerde meydana gelen çatlaklar ve terminal binasındaki hasar nedeniyle tüm uçuşlar askıya alındı. Yetkililer, havalimanının yeniden işler hale gelmesi için çalışmaların başlatıldığını duyurdu. Ancak pistin onarımı ve terminalin güvenli hale getirilmesi günler sürebilir.
Bölgedeki Kaos Büyüyor!
Deprem sonrası şehirde büyük bir panik yaşanırken, iletişim altyapısında da ciddi problemler meydana geldi. Elektrik kesintileri ve yıkılan yollar nedeniyle arama kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşması güçleşti. Halk güvenli alanlara ulaşmaya çalışırken, yardım ekipleri yaralılara müdahale etmeye devam ediyor.
Uzmanlar, bölgedeki artçı sarsıntıların devam edebileceğini belirterek, halkı dikkatli olmaya çağırıyor. Myanmar hükümeti uluslararası yardım talebinde bulunurken, arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden sürüyor.