Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İspanya’nın Ankara Büyükelçiliği, Muğla İspanya Fahri Konsolosluğu ve Türk Kızılay iş birliğinde düzenlenen “Rüzgar Gibi Özgür – Filistin İçin Tek Yürek” yardım etkinliğine katıldı. Etkinlikte, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz da hazır bulundu.

Flamenkonun zarafeti ve ritmiyle, Filistinli kardeşlerin yaşadığı acıya sanatın diliyle dokunan gece, dayanışma, umut ve insanlık vicdanının güçlü bir yansıması olarak dikkat çekti.
Etkinliğe katkı sağlayan İspanya’nın Ankara Büyükelçiliği, Muğla İspanya Fahri Konsolosluğu ve Türk Kızılay’a teşekkürlerini ileten Bakan, sahnede yürekleriyle yer alan Sevilla Cristina Heeren Flamenko Sanatı Vakfı sanatçılarını da özel olarak kutladı.
Bakan, “Bu anlamlı gece, sanatı ve insanlığı birleştiren güçlü bir dayanışma örneği oldu. Filistinli kardeşlerimiz için birlik olmanın önemini bir kez daha hissettik” ifadelerini kullandı.



