Bakırköy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı adeta Cumhuriyet’in ilk günlerindeki coşkuyla kutladı.


Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Bakırköy bu akşam Cumhuriyet’in ilk günleri kadar coşkulu ve heyecanlı…
Binlerce komşumuzla kol kola, ellerimizde bayraklarımız, yüreğimizde Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet sevdası ile Bakırköy Cumhuriyet Meydanına yürüdük.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” 

Yediden yetmişe binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte ellerde Türk bayrakları, dillerde marşlar vardı. Bakırköy sokakları, Cumhuriyet’in 102. yılı onuruna kırmızı-beyaz renklere büründü.

Kutlamalar, Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan konserler, ışık gösterileri ve hep bir ağızdan söylenen “İzmir Marşı” ile devam etti.

Bakırköy halkı, “Cumhuriyet’in ışığı hiç sönmeyecek” mesajını bir kez daha güçlü şekilde haykırdı. ????????