Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan Asrın İnşa Seferberliği kapsamında deprem bölgesinde yürütülen konut ve iş yeri yapım çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.

T.C. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yapımı tamamlanan 455 bin 357 konut ve iş yeri, yarın Hatay’da düzenlenecek “Asrın İnşası Türkiye’nin Başarısı: 455 Bin Konut Tamam” programı ile birlikte hak sahiplerine teslim edilecek.
Depremden etkilenen illerde hayatın yeniden normalleşmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, kalıcı konutlar modern şehircilik anlayışıyla inşa edilirken, sosyal donatı alanları ve altyapı projeleri de eş zamanlı olarak hayata geçirildi.
Yetkililer, teslim sürecinin ardından deprem bölgesinde yaşamın kalıcı olarak yeniden inşa edilmesine yönelik çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.





