TIR'ın yola çıkış töreninde konuşan Mustafa Nevzat Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Sezen, ABD'ye ilk parti ihraç ürünleri taşıyan TIR'ın 84 yıllık emeğin sonucu olduğunu bildirdi. Yaklaşık 20 yıl içinde dünyanın 4 kıtasına hammadde ve mamul ürün ihracatı gerçekleştirir hale geldiklerini ifade eden Sezen, ABD'ye mamul ilaç göndermelerinin, Türk ilaç sanayisinin küresel standartları yakaladığını gösterdiğini kaydetti.
28 İLAÇ GİDECEK
Mustafa Nevzat Genel Müdürü Levent Selamoğlu da 2006'da ABD'nin dünya ilaç pazarında yüzde 45 paya sahip olduğunu kaydederek, " Dünyada bir oyuncu olmak istiyorsanız, ABD pazarında yer almanız şart" dedi. Hem ilaç hem de hammadde tesislerinin ABD'li FDA tarafından onaylandığını ve bunun Türkiye'de bir ilk olduğunu söyleyen Selamoğlu şöyle devam etti: " ABD'ye 28 değişik çeşit ilaç ihraç edeceğiz. Dün yola çıkan ilk TIR'ımız 400 bin kutu mamul taşıyor. 2007 sonuna kadar ABD'ye 6,5-7 milyon dolar ihracat yapmayı bekliyoruz. Toplamda da bu yıl 15 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz. 2012 yılına kadar da ABD'ye 300 milyon dolarlık ihracat yapmayı planlıyoruz."
DÖNDÜNCÜ TESİS
2000 yılından itibaren yaklaşık 90 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını aktaran Selamoğlu, 2007 sonuna kadar da dördüncü tesisleri olan, kanser ürünleri üretecekleri onkolitik tesislerini hizmete sokacaklarını kaydetti.
İSTANBUL (Bugün)





