Köln ve İstanbul'un kardeş şehir olmasının 10. yıldönümü sebebiyle 26 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında, Köln'de gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında perküsyon virtüozu Burhan Öçal, Schauspielhaus'da, Kölnlülerle buluştu. Trakya All Stars isimli albümündeki repertuarla dinleyicilerin karşısına çıkan Öçal aralıksız 2 buçuk saat sahnede kaldı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı konser sonrası Öçal dakikalarca ayakta alkışlandı. Sanatçı konserinin sonunda her iki kültürün birbirini daha yakından tanımasına olanak sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve Köln Belediye Başkanı Fritz Schramma teşekkür etti.
Konser sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Burhan Öçal daha önce kültür etkinlikleri kapsamında pek çok organizasyonda sahne aldığını fakat hiçbirinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin etkinlikleri kadar geniş kapsamlı ve anlamlı olmadığını ifade etti.
Geleceğe dönük projelerinden de bahseden sanatçı yeni konçertolar üzerinde çalıştığını, bunun yanısıra biri Fransız, diğeri Fransız - Türk ortak yapımı iki sinema filmi projesi olduğunu belirtti. Öçal şu an hala hayatta olan büyük bir mafya babasının hayatını canlandıracak.