CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Meclis'te ikinci turu yarın yapılacak Anayasa değişikliği paketi konusunda Başbakan Erdoğan'a "Giderayak, elin ayağına karışmış bir şekilde Anayasa değişikliği yapmaya kalkışma" diye seslendi. Baykal, danışmanlarının Başbakan'ı bu konuda uyarmasını istedi.
SEÇİM VAATLERİNİ AÇIKLADIMeclis'te 22'nci döneminin son grup toplantısında konuşan Baykal, genel seçimlere yönelik vaatlerini açıkladı. Seçmene yeni bir sanayileşme politikası, eğitim reformu, dokunulmazlıkların sınırlandırılması vaatlerinde bulunan Baykal, seçim sisteminde de köklü değişiklikler yapacaklarını söyledi. Baykal, merkez yoklaması ile ön seçim uygulamasının değiştirileceğini ve halkın, partisinin aday listesinin oluşturulmasına katkıda bulunacağını bildirdi.
MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR
Baykal, partisinin dört buçuk yıl boyunca TBMM çatısı altında yaptığı çalışmaları anlattı ve milletvekillerine teşekkür etti. Genel seçimlerin Türkiye'nin bütün umudunu bağladığı bir seçim haline geldiğini kaydeden Baykal, " Bu seçimde hep birlikte Türkiye'nin önünü açacağız, ufkunu açacağız" dedi. CHP'nin dört buçuk yıl boyunca sorumlu bir muhalefet yaptığını dile getiren CHP lideri, milletvekillerinin de çok başarılı çalışmalar yaptığını söyledi.