Ertuğrul Sağlam ile Samsunspor'da yardımcı hoca ve hoca olarak çalıştık. Kendisinin başarılı olacağına inanıyorum. Ancak Beşiktaş camiasının tutumu çok önemli. Del Bosque ve Tigana gibi hocalarla adeta Sevr Antlaşması gibi sözleşmeler yaptılar. Ertuğrul'a onlara gösterilen sabrın sadece onda birini göstersinler, yeter. Hırslıdır, inançlıdır Ertuğrul. Çok başarılı olacaktır.
Erdoğan ARICA (G.Antep Teknik Direktörü)
Samsunspor'dayken hem futbolcum oldu hem de yardımcı antrenörümdü. Son derece düzgün yaşayan, akıllı ve dürüst bir kişiliği var. Kimse, "Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş için erken" diyemez. Tigana geldi de ne oldu? Ertuğrul'un başarılı olması için camia da kenetlenmeli ve güvenmeli. Başarılı olacağına inanıyorum ve yeni takımında başarılar diliyorum.
Sakıp ÖZBERK (Teknik direktör)
Ertuğrul Sağlam, insanlık ve spor adamlığı açısından herşeye layık bir insan. Gerek futbolculuğu ve gerek yardımcı hocalığı döneminde hep başarılı bir grafik çizdi. Kısa sürede büyük bir takımın başına geçmesi, başarısının bir kanıtı. Sakin ve olumlu tavırları, düşüncelerinde kararsız kalmaması en büyük özelliği. O herşeyi hak etti, başarılı olacak.
Recep MAMUR (Kayserispor Başkanı)
Biz Kayserispor olarak Sağlam'dan istediğimiz herşeyi aldık. Eksiği olmayan, artıları çok olan bir spor adamı. Bizi 17 hafta 3. sırada tutmayı başaran, Kayserispor'a tarih yazdıran değerli bir hoca. Beşiktaş, Sağlam'ın değerini bilmeli. Ayrıca gittiği takıma yakışan bir insan. Kayseri şehri takımlarının ona her zaman kapısı açıktır.
Gökhan ÜNAL (Kayserisporlu futbolcu)
Ertuğrul hocama Beşiktaş'ta başarılar diliyorum. Hocam çok sabırlıdır, inandığı futbolcunun peşini bırakmaz, töleranslıdır ve sabırlıdır. Sakin gözükür, ama laubaliliğe ve işini ciddiye almayana çok kızar. Beşiktaş takımı genç, hoca da genç. Bu sene Beşiktaş'ın başarılı olacağına inanıyorum. Ertuğrul hocaya da başarılarının devamını diliyorum.
Hazırlayan: M.ALİ SABUNCU
***********************
'Gençliğimiz avantajımız'
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam taraftarlara umut verdi... Kulübün resmi televizyonu BJK TV'ye konuşan Sağlam, "En büyük avantajımız gençliğimiz ve dinamizmimizdir. Çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Daha üretken olmalıyız. Öncelikle hedefimiz, bize duyulan inanç ve güveni sağlamlaştırmak. Beşiktaş taraftarı şundan emin olsun ki, biz bütün futbolcularımızın performanslarını geçtiğimiz sezonun üzerine çıkartacağız. Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz'u çok sever ve beğenirim, takımımda görmek isterim. Ancak Kayserispor'un kesin satmama kararı olduğunu da biliyorum" diye konuştu.





