Mesut Yılmaz'ın yakın arkadaşı olan Kabil, Rize'de yayın yapan Çay Televizyonu'nda katıldığı bir programda Mesut Yılmaz'ın Rize'den bağımsız milletvekili adayı olacağını söyledi. Yılmaz'ın adaylığıyla ilgili dilekçesini İl Seçim Kurulu'na verilmek üzere kendisine vekalet verdiğini belirten Kabil, " Eski Başbakanımız Mesut Yılmaz hiçbir partinin listesine girmeden Rize'den bağımsız aday olma kararı aldı. Ben ve arkadaşlarım bugün Yılmaz'ın Rize İl Seçim Kurulu'na bağımsız milletvekili adayı olarak dilekçesini vereceğiz. Mesut Yılmaz bunun için, 'Bağımsız adaylık dilekçemi vermek üzere 1942 doğumlu Muhammed oğlu Ahmet Kabil'e vekalet veriyorum' şeklinde vekalet verdi" dedi.


" Son siyasi tartışmalarda başkasının kanadı altında meclise girmek isteyen kişi olarak gösterilmek istendi, sonra bu kararı aldı" diyen Kabil, " Neden aldı bilmiyorum ama Rizeli gibi tam bağımsız olarak ilinden aday olmuştur" şeklinde konuştu.


Ahmet Kabil, Mesut Yılmaz'a ait adaylık dilekçesini öğleden sonra İl Seçim Kurulu'na teslim edeceğini belirtti. Kabil, ayrıca, Anavatan Partisi Rize teşkilatları olarak bugün partiden istifa edeceklerini sözlerine ekledi.