TÜRKİYE'NİN YENİ JENERASYON GENÇLERİ...

Şimdi sizlere adım adım gelişen ve hızla büyüyen bir şirketten söz edeceğim.1987 yılında kurulan Cengiz İnşaat, günümüzde büyük bir holdinge dönüştü. Bu süreç nasıl gelişti. Hızla bir göz atalım isterseniz...

Cengiz İnşaatın adını ilk kez Karadeniz Otoyolu Projesi'yle duymuştum.

Ben de bir Karadenizli olarak, Karadeniz'i, karayoluyla ulaşılabilir bir merkez haline dönüştürdüğü için o dönemlerden buyana bu şirketin çalışmalarını yakından izlemişimdir.

O günlerin Cengiz İnşaatı şimdilerde bir Holding konumunda Dinamik yapısıyla bünyesinde 35 şirketi barındırıyor. Özellikle inşaat, enerji ve madencilik alanında istikrarlı büyümesini sürdüren Cengiz Holding'in faaliyetleri, nereye gitsek karşımıza çıkıyor adeta. Konsorsiyum ortağı oldukları 3. Havalimanı bunların en başında geliyor... İstanbul'daki Taksim-4. Levent metrosu, Ordu Giresun Havalimanı, Ankara Hızlı Tren Garı, Yakakent-Gerze Yolu, Gümüşhane Çevre yolu, Kastamonu Ilgaz çevre yolu gibi birçok projeye imzasını atmış dev bir holdingden söz ediyoruz...

İçinde bulunduğumuz şu günlerde Türkiye'nin popüler yatırımı hangisi desek, herkesin hemfikir olacağı tek proje herhalde 3. Havalimanı olur gibi geliyor bana.

Evet... Gerçekten de öyle... Havalimanı inşaatı hızla ilerliyor.  Yüzde 82'ler düzeyine gelen inşaat 29 Ekim'de tamamlanacak.

Yeri gelmişken belirtmekte fayda görüyorum. Bu dev projede emeği geçenleri şimdiden kutlamak gerek. Konsorsiyum büyük iş başarıyor.

Bu oluşumun içinde yer alan Cengiz İnşaat'a ayrı bir parantez açmak istiyorum. Çünkü, dediğim gibi faaliyetlerini taa Karadeniz Otoyol inşaatından bildiğim Cengiz Holding'in takım kaptanlığını o günlerden buyana Mehmet Cengiz yürütüyor. Sadece ülkemizde değil, yurt dışında birçok projede imzaları var.

Şirketin, Kuveyt'te yaptığı havalimanı dünyaya örnek oluşturdu adeta.  Bu nedenle, yalnıca 3. Havalimanıyla değil, başka ülkelerdeki büyük projelerinin sorumluluğuyla adeta 24 saat harıl harıl çalışıyorlar. Kuveyt'teki bu projenin başındaki isimlerden birinin Uğur Cengiz olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Önümüzdeki aylarda bu önemli proje de tamamlanıyor. Bilindiği gibi, 'Kuveyt Uluslararası Havalimanı'ndan uluslararası uçuş standartları gereği ABD'ye uçuş yapılamıyordu. Yeni terminal binasını teslimiyle, Kuveyt'ten ABD'ye seferlerin düzenlenmesinin önünde bir engel kalmayacak. Kısacası, Cengiz İnşaat, Kuveyt'i, ABD'ye bağlamış olacak. Cengiz, ayrıca, "Yiyecek" ve "İçecek" sektörlerindeki görevleri üstlenen isim olarak holdingte ön plana çıkıyor.

Holding'in patronu Mehmet Cengiz, göz bebeği gibi gördüğü 3. Havalimanı projesiyle de ortaklarıyla birlikte çok yakından ilgileniyor. İşte bu nedenledir ki, bu kadar önemsediği bu dünya markası projenin takibini de canından, kanından birine, oğluna emanet etmiş vaziyette. Her aşamasını, her sıkıntı ve sorununu 24 saat irtibatlı olduğu, oğlu Uğur Cengiz'den öğreniyor.

Kendisi, İstanbul dışında olduğu sürelerde top adeta Uğur Cengiz'de. Her dakika ondan bilgi alıyor. İkinci kuşak iş adamı olarak Uğur Cengiz de tam anlamıyla canla başla bir mücadele veriyor. Babasını mahcup etmemek ve kendisine verilen bu önemli görevi başarıyla tamamlamak için o da gecesini gündüzüne katıyor adeta.

Uğur Cengiz'in bu gayretli, vefalı ve tempolu  çalışma azmini gördüğümde ben de heyecanlanıyorum. Cengiz Holding'in geleceğinden bu nedenle ümitliyim. Uğur Cengiz gibi yeni jenerasyon, işinin ehli gençleri gördüğümde, 3. Havaliamanı gibi bu dev proje, bırakın 29 Ekim'i, 19 Mayıs'ta bile açılabilir hissine kapılıyorum.

Türkiye Haberci'yi instagram'da takip edin Türkiye Haberci'yi Facebook'ta takip edin

TÜRKİYE HABERCİ E-GAZETE

  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete

YAZARLAR