TSK'nın sınırdaki askeri hareketliliği ve sınırötesi operasyon tartışmaları sürerken, Gaziantep Havaalanı'nda 4 adet F-16 savaş uçağının konuşlandırıldığı bildirildi.
İddiaya göre, bomba yüklü uçaklar, sınırötesi operasyon için hazırlandı. Özel olarak ayrılan hangarlarda tutuluyorlar. Aynı zamanda alanda hareketlilik de var. Savaş uçaklarının pilotları ve diğer askeri görevliler alandan ayrılmıyor.
IRAK ORADAN DAHA YAKIN
Diyarbakır 182. Hava Filo Komutanlığı'na bağlı olduğu öğrenilen 4 uçağın burada tutulmasının sebebi ise, Gaziantep'in, Ercan ve Diyarbakır askeri havaalanlarından Irak'a daha yakın olması ve muhtemel bir operasyonda çok daha çabuk hareket edebilmesi olarak gösteriliyor. Gaziantep'e, Körfez Savaşı ve 2003 yılında da Türk ve Amerikan savaş uçakları gelmişti.