Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'ye gelişinde, Meclis'in şeref kapısında, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve 5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılmak için Ankara'da bulunan öğrenciler tarafından karşılandı. Erdoğan, Türkçe Olimpiyatları'yla ilgili uluslararası camiada atılan bu adım nedeniyle, organizasyonda emeği geçenleri kutladı. ''Türkçe'nin dünyaya yayılması noktasında çok önemli bir adım. Başarılı bir adım. Bununla ancak övünülür gurur duyulur'' diyen Erdoğan, olimpiyatların yapılmasında emeği bulunan, Tertip Heyeti Başkanı Mehmet Sağlam ile Türk Dil Kurumu ve Bakan Çelik'e teşekkür etti.

MUTLULUKLA AĞIRLAYACAĞIZ

Erdoğan, Türkiye'ye gelen 600'ü aşkın çocuğa, bilim alanında geleceğe yönelik başarılarla dolu bir hayat dileyerek, şunları şöyledi: "Çocuklar Türkçe'yi gayet güzel konuşuyorlar. Şiir var, dolayısıyla aralarında şair var. Şarkılar var, kompozisyon var. Edebiyat alanında gerçekten çok iddialı olabilecek isimler görüyoruz, duyuyoruz. Çocukları her yıl ülkemizde bundan sonra da inşallah mutlulukla gururla ağırlayacağımızı ifade etmek istiyorum."

FENERBAHÇE SÜRPRİZİ

Brezilya'dan gelen bir öğrencinin şiveli bir şekilde ''Başbakanım Fenerbahçe şampiyon'' demesi üzerine Erdoğan gülerek ''Benim de Fenerbahçeli olduğumu biliyorsun değil mi?'' diye sordu. Öğrencinin bildiğini söylemesi üzerine yanına çağıran Erdoğan birlikte fotoğraf çektirdi.

KIRGIZ KALPAĞI GİYDİ

5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları nedeniyle Türkiye'de bulunan öğrencilerle TBMM'de sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektiren Başbakan Erdoğan'a konuk öğrenciler çeşitli hediyeler verdi. Kırgızistan'dan gelen öğrencilerin hediye ettiği cepken ve kalpağı giyen Erdoğan, çocuklara teşekkür etti.