Türkiye'de Halk müziğine önemli hizmetleri geçen Muzaffer Sarısözen'in öğrencilerinden merhum derlemeci ve Halk Müziği sanatçısı Şahin Kara Şahin'in oğlu olan Salih Şahin, saz çalmayı küçük yaşta babasından öğrendi. Babasının izinden giderek, Kars türkülerini derleme çalışmalarını sürdüren Salih Şahin, bir süre TRT Kars Radyosun da Bağlama Sanatçısı olarak çalıştı. Bir kardeşi TRT Ankara Radyosunda, iki kardeşi de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda sanatçı olan Salih Şahin, Kars'taki ilk ve orta öğrenimi sırasında bir yandan korolar oluşturdu, diğer yandan da derleme çalışmalarında bulundu. Şahin'in yetiştirdiği öğrencilerinden bazıları da TRT ile Kültür ve Turizm Bakanlığında Sanatçı olarak çalışıyor.

Yayınladığı kitaplarından bazıları, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Dairesi'nce okullara yardımcı ders kitabı olarak kabul edilen Şahin'in, yayına hazır halde bazı kitapları bulunurken, Kültür ve Turizm Bakanlığı adına hazırlanan bir kitabın ise yazarları arasında yer alıyor. Küçük yaşta babasına ait mobilya ve müzik aletleri imalathanesinde de çalışan ve bu işi de iyi şekilde kavrayan Şahin, matematik öğretmenliğinden emekli olduktan sonra kendisine ait Müzik Evi'nde müzik aletlerinin her tür onarımını ve imalatını yapıyor.

Bir dönem de bağımsız milletvekili adaylığına soyunan Salih Şahin, gazeteciliği asıl mesleği olarak seçtiğini belirterek, "Hürriyet Gazetesinde 30 yıla yakın muhabirlik ve Hürriyet Haber Ajansı büro Şefliği de yaptım. Ben siyasetçiyi gazeteci olarak görüyorum. Tarafsızlığımı herkes bilir. Bu yüzden yerel olarak çıkardığım gazetemin adını da adaleti temsil etmek ve tarafsızlığı göstermek için "Ölçek" koydum" dedi.

Müzisyenliği, gazeteciliği, öğretmenliği, mobilyacılığı, yazarlığı ile tanınan ve zamanının büyük bölümünü mesleğine ayıran Salih Şahin, "Müzik çalışmalarının büyük yararını gördüm. Şu anda da yerel Ölçek gazetesini devam ettiriyorum" diye konuştu.

3 çocuk sahibi Salih Şahin'in eşi de avukat.