Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu dün yaptığı açıklama ile Diyarbakırspor-Bursaspor maçının tatil edilmesinin ardından Diyarbakırspor'a verilen 3 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezasını Diyarbakırspor taraftarları yaptıkları açıklama ile kınadı.
Diyarbakırspor Taraftarlar Birliği Başkanı Zülküf İşlek, Diyarbakırspor'a verilen cezayı kınadıklarını belirterek, " FIFA ve UEFA nezdinde ırkçılığın cezasının büyük olduğu bilindiği halde eski Bursaspor Başkanı Levent Kızıl'ın TFF'de üst düzey yönetici olması nedeniyle neredeyse ceza verilmeden geçiştirilmesine sebep oldu. Aynı Levent Kızıl ve çocuğu konumundaki Bursaspor, Salı günü açıklanacak karar ile 3-0 hükmen galip geleceği artık kaçınılmaz hale geldi. Bursaspor'u şampiyon yapmak için masa başı senaryolarını başarılı bir şekilde yürüten Levent Kızıl'ın, sezon sonunda 'altın top' ödülünü kazanmaya hak kazanacağı anlaşılıyor.
EURO 2016'da Diyarbakır ve Trabzon gibi büyük illeri es geçerek tarafını açıkça belirleyen Federasyon, Diyarbakırspor'a verdiği bu ceza ve taraftarın göstereceği tepki ile hiç bir şekilde amacına ulaşamayacağını bilememektedir. Bu onursuz ve eyyamcı karardan ötürü TFF ve Levent Kızıl'ı esefle kınıyor, kendilerinin taraf değil, tarafsız olmalarını diliyoruz" dedi.
MUSTAFA GÖKER - DİYARBAKIR