Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde karı koca ve biri engelli iki kızı olmak üzere 4 kişilik aile kimliği belirsiz kişilerce tabanca ile öldürülerek katledildi. Katil veya katiller cinayetten sonra evdeki mutfak tüpünün vanasanı da açtıktan sonra kayıplara karışırken, cesetleri ailenin Akdeniz Üniversitesi'nde öğrenim gören ve yılbaşı izni için sabah saatlerinde eve gelen ailenin büyük oğlu Metin Yıldız buldu.
Olay Ayyazı İlçesi'nin Batakköy Mahallesi'nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre Akyazı İlçesi'ndeki Özlem Kırtasiye'nin sahibi olan, ayrıca Konuralp İlköğretim Okulu'nun da Okul Aile Birliği Başkanlığı'nı yapan 47 yaşındaki Erol Yıldız, 42 yaşındaki eşi Hanife Yıldız, 18 yaşındaki engelli kızları Özlem ve 12 yaşındeki kızları Elif, gece kimliği belirlenemeyen kişilerce tabanca ile kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü. İki katlı evin alt katında işlenen cineyette evin içi kan gölüne dönerken, silah seslerini evim mahallenin uzak noktasında olması nedeniyle kimse duymadı.
Katil veya katillen olay yerinden uzaklaşırken, cesetleri bu sabah saatlerinde Yıldız ailesinin Akdeniz Üniversitesi'nde öğrenim gören 21 yaşındaki oğulları Metin Yıldız Buldu. Eve geldiğinde annesi, babası ve iki kızkardeşini kanlar içinde bulan, ayrıca içerde yoğun bir gaz kokusu olduğunu farkeden Metin Yıldız şoka girdi. Eve gelen komşular da karşılaştıkları manzara karşısında şoka girerken polise ve itfaiyeye haber verdiler.
Eve gelen itfaiye ekipleri katil veya katiller tarafından açıldığı sanılan mutfak tüpünü kapatırken, 112 ekipleri de şok geçirmekte olan Metin Yıldız'a ambulansta müdehale yaptı. Polisle birlikte içerde inceleme yapan sağlık görevlileri, Erol Yıldız, Hanife Yıldız, Özlem ve Elif Yıldız'ın tabanca kurşunları ile vurularak öldürüldüklerini belirledi.
Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Sacılığı soruşturmayı sürdürürken tüm ipuçları da değerlendiriliyor. Bu arada cesetleri bulan evin büyük oğlu Metin Yıldız'ın da Akyazı Emniyet Müdürlüğü'e götürüldüğü ve burada ifadesinin alınmakta olduğu belirtildi. Bu arada Yıldız ailesini tanıyanlar, onların bu bölgede herhangi bir kişi veya aileyle aralarında husumet olduğunu duymadıklarını söylediler.
Akyazı İlçesi Kaymakamı Erdooğan Beypınar, bunun çok üzücü bir olay olduğunu belirterek soruşturmanın devam ettiğini ve henüz katil veya katillerle ilgili olarak herhangi bir bilginin elde edilemediğini söyledi.
Zafer Tokuş, Ergün AYAZ, Alaattin ONUR-AKYAZI(Sakarya)DHA