AK Parti Gaziemir Belediye Başkan aday adayı Erol Kaya, ülke gündemi, aday adayı diğer partidaşları ve teşkilata yönelik açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin AK Parti iktidarları döneminde hızla büyüdüğüne dikkat çeken Kaya, her türlü olumsuzluğa rağmen güzel günlerin yakında olduğu mesajını verdi. Kaya, son dönemde yürütülen soruşturmalarla ilgili olarak, “Bu oyunlar topyekün AK Parti’ye yapılmak istenen siyasi bir linçtir” dedi.
Kaya şunları söyledi;
“AK Parti’nin millet tarafından gördüğü teveccüh, seçimin daha bu günden neticesini ortaya koymuştur. Tüm saldırılar millet iradesine ve demokrasiye tahammülsüzlüktür. Sandıktan çıkacak mutlak zaferi gören bir kısım organize olmuş şer odakları, yerel seçimler öncesi planlı bir saldırıya geçerek AK Partiyi yıpratma çabasına girmişlerdir. Biz bu yapılan yıpratma operasyonların temelsiz olduğunu zaten biliyoruz. Ancak bu saldırılar, AK Parti’yi yıpratamayacaktır. Çirkin saldırılar maalesef ülke ekonomimize, dolayısıyla da millete zarar verecektir. Dünyanın yükselen değeri Türkiye’nin itibarına gölge düşürecektir. Türkiye'nin kendi tankını, helikopterini, otomobilini üretmesine ve kendi bulduğu petrolü işletmesine, yakın komşularının petrolünü dünya pazarına satmasına, dışa bağımlılığı olmayan, dış borç alan değil, veren ülke olmaya başlamasına, küresel güçlerin tahammülü kalmamıştır. İşte bu yüzden yaşananlar partimize yapılmak istenen bir linç kampanyasından ibarettir.'
DIŞ GÜÇLERİN OYUNLARINI BOZACAĞIZ
Kaya, “Adı cemaat kavgası diye nitelendirilen fakat bu yakıştırılan terimden fevkalade üzüntü duyduğum konu da dahil olmak üzere söz konusu tüm saldırılar ve tahrikler, bir kısım mahfiller tarafından ortaya konulan küresel dış güçlere dayanan, iç figüranlar tarafından inançlı samimi insanları incitme noktasına çekilmeye çalışılan bir noktaya götürülmek istenmektedir. Biz asla bu tür bir öteleme ve bu kardeşlerimizi incitme amacında değiliz. Kim AK Parti’yi yıpratma, altını oyma ve ona tuzak kurma operasyonunda ise biz onunla mücadele ediyoruz” diye konuştu.
YEREL SESİ İYİ DİNLEMELİYİZ
Gaziemir ve İzmir genelinde AK Partili Belediye Başkan aday adayları hakkında ortaya atılan adaylık iddiaların gerçeği yansıtmadığını da aktaran Kaya, belli kesim basının bu konuda bilgi sahibi olmadan haber yapmasını eleştirdi. Kaya, “Gaziemir’de partimizden ilçenin geleceği için aday adayı olmuş ve adaylık için adı geçen tüm arkadaşlarımız bizim için değerli ve önemlidir. Bir takım basının, maalesef gerçeği yansıtmayan haberler yapmak/yaptırmak suretiyle servis yaptığı, Gaziemir veya bir başka ilçe için adayın kesinleştiğini öne süren haberleri, iyi niyetle yazılmış haberler olarak görmüyoruz. Bunlar tükenenlerin son çırpınışlarıdır. Sayın İl Başkanımızın ve İlçe Başkanımızın bu konuda peş peşe uyarı haberleri ve açıklamalarına rağmen belli kesim basının bu şekilde davranması siyasetin eşitlik ve kendi içinde şekillenme ve olgunlaşmasına da gölge düşürmektedir. Bu durum geçmişteki menfaat ilişkilerini de gün yüzüne çıkarıyor. Uzun yıllar AK Parti’nin hem kuruluş hem de yönetim kademeleri ile birlikte yerel yönetimdeki aktif 10 yıllık deneyimime dayanarak söylüyorum, popülist müdahaleler asla fayda sağlamaz. Biz Gaziemir'de yaşayan ve bu ilçenin her özel bir değerini, farklılığını bilen ve burada her mahalle, sokak, esnaf ve vatandaşla hukuku olan birisi olarak Gaziemir'in bize verdikleri bizim Gaziemir'e kattıklarımızla birlikte düşünüyoruz” dedi.