ŞAMPİYON KİM OLUR, KİM OLMALI?

Saygı değer dostlar, biliyorum ki bu yazıya başlarken birçok kesimden eleştiri alacağım ama temel olarak bilinmesi gereken doğruları vurgularken sporseverlerin doğru olanı, olması gerekeni ve doğru işler yapanı destekleme anlamında bilinçlendirmek uğruna bu eleştirileri göze alabileceğimi düşünüyorum.
Spor toto Süper ligin puan tablosuna baktığımız zaman çok alışık olmadığımız, enteresan olmaya yakın bir tablo görmekteyiz, bu enteresan tabloda çok ciddi yatırımlar ve gelecek planları yapan takımların puan tablosunda hak ettikleri yerleri bulduklarını, bu duruma uyum sağlamayıp kısa vadeli adımlar atmaya çalışan ve en küçük çalkantıda sistemin temel taşlarını yerinden oynatmak gibi hamleler yaparak hayal kırıklığıyla sonuçlanan bir durumda olduklarını görmekteyiz.
Mesela en küçük başarısızlık ve içsel yaşanan ekonomik ve benzeri olaylar karşısında sporcu ve teknik heyet değişikliğinde çözümü arayan yönetim ve takımların ciddi bir başarısızlıkla karşı karşıya kaldıklarını görmekteyiz, bu takımlara örnek vermek istemesem de herkesin ilk aklına gelen ciddi bir maddi erozyonun içerisinde olan Mersin İdman Yurdu, anormal bir sporcu, teknik heyet ve yönetimsel sorun yaşayan Trabzonspor ve yakın tarihte Hamza Hamzaoğlu ile alakalı yazdığım yazıda olduğu gibi etik olmayan teknik heyet değişikliği sonrası yaşanacak sorunların gerçekleştiği ve ciddi bir teknik heyet ve UEFA tarafından cezalandırılan Galatasaray takımları sıralamada da ciddi ve sorunlu yerlerde bulunmaktadırlar.
Gelelim bu işleri doğru adımlarla yapan ve sistemsel kurumsallaşmaya bağlı hareket eden ve ligin üst sıralarında tutunan takımlara.
Spor toto süper ligin üst sıralarına baktığımız zaman sistemsel ve kurumsal anlamda doğru adımlar atan Kasımpaşaspor, Akhisar Belediyespor, Medipol Başakşehir FK ve Konyaspor takımları sıralamada bulundukları yerle orantılı bir sıralamada olduğunu ve bu sıralamaları fazlasıyla hak ettiğini görmekteyiz.
Gelelim işin en can alıcı noktasına, ligin en üst sıralarında bulunan Beşiktaş ve Fenerbahçe takımları şampiyonluğun en büyük adayları olarak en yakın oldukları için fikirlerim bu iki takım özerinde netleşip sonlanacak.
Şampiyon kim acaba!
Ben şöyle bir yorum yapıyorum, yapısal olarak olumsuz hareket eden takımlar ne kadar sıkıntılı sıralamalarda yer alıyorsa, üst sıralarda da yer alan takımların bu durumdan nasiplenmesi anlamında çok cesur bir fikir paylaşımında bulunacağım.
Tesisleşme ve kurumsallaşma anlamında doğru adımlar atan Fenerbahçe takımı, sıralama anlamında doğru bir yerde olduğunu görmekle beraber, başkanıyla ve teknik direktörüyle ülkemizin takdirini toplayan Beşiktaş takımı, koca bir yılı stad olmadan tamamlaması bu durumda bence şampiyonluğu hak etme noktasında eksik olduğunu düşünüyorum.
Şampiyonluk eğer Beşiktaş ve Fenerbahçe takımları arasında geçecek olursa verdiğim doneler sonucunda şampiyonluğu kimin hak ettiği kararını objektif düşüncelerinizle siz değerli okurlarıma bırakıyorum.
Selam ve dua ile.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Haberci'yi instagram'da takip edin Türkiye Haberci'yi Facebook'ta takip edin

TÜRKİYE HABERCİ E-GAZETE

  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete

YAZARLAR