Yusuf Zengin
Yusuf Zengin

Türkiye'ye geçmiş olsun!..

Bir ülkenin kaderini elinde tutan liderlerin söylemleri, hareketleri, duruşları ve çıkışları; seçmen tarafından sıkı bir şekilde takip edilir. Türk halkının son dönemlerde yakından takip ettiği liderlerin başında (rahmetli Özal'dan sonra) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geliyor.

Davos'taki 'One Minute' çıkışından sonra Başbakan Erdoğan'a karşı artan ilgi ve alaka, aynı konuda daha sonraki 'net duruş' sonucunda katlanarak artmış durumda. Yapılan kamuoyu araştırmaları da bunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

...

Tüm bunların yansıması Başbakan Erdoğan'ın hastalığında kendini gösterdi. Başbakan'ın hastaneye yattığının duyulmasının ardından, vatandaşın gösterdiği ilgi inanılmazdı. Oy veren ya da vermeyen herkes, gelişmeleri yakından takip etmeye başladı. Hastane önünde bekleyenler olduğu kadar; televizyon başında gelişmeleri izleyip, Başbakan için dua edenleri de gördük. Sayın Erdoğan'ın hastaneden evine geçmesinden sonra da bu ilgi bitmedi. Birçok vatandaşın Başbakan'ın evinin önünde; hem de yağmur altında, ondan gelecek iyi haberleri beklemesi, iyi bir şeyler yapanların, vatandaşın gönlünde taht kurduğunun bir göstergesiydi.

...

Güzel olan bir diğer taraf ise; Başbakan'ın hastalığı sırasında dış dünyanın gösterdiği yaklaşımdı. Hemen hemen tüm dünya liderleri Başbakan Erdoğan'ı arayarak 'geçmiş olsun' dileklerini bildirdi. Özellikle ABD Başkanı Barack Obama'nın yakın ilgisi; Türkiye'nin geldiği noktayı göstermesi bakımından anlamlıydı. Daha önceki liderlere gösterilen yakınlığı ve ilgiyi kıyasladığımızda; olayın önemi daha da net bir şekilde görülebilir.

Dış basın da olaya geniş yer verdi. Gelişmeler hemen hemen her gün geniş bir şekilde işlendi. Tüm bunlar; bir duruşun ve gerçek devlet adamlığının nasıl olması gerektiğinin en bariz göstergesi değil de nedir? İyi tarafları bırakıp, her yapılanın altında bir 'olumsuzluk' arayanların bunu artık görmesi gerektiği ortadadır.

...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hastalığı sırasında; hükümet kanadında sıkıntıların ortaya çıkacağı tezini ortaya atanlar da, büyük bir hayal kırıklığına uğradılar. Kabine üyeleri ve milletvekilleri tam bir birlik ve beraberlik örneği gösterdiler. İç olaylar ve dış gelişmeler karşısında Başbakan'ın daha önce gösterdiği 'duyarlılığı ve kararlılığı' göstermekten geri kalmadılar. Bu da; sistemin yerli yerine oturduğunun bariz bir göstergesidir. Herhangi bir olumsuzluk durumunda; AK Parti içinden çatlak seslerin çıkacağı beklentisi de bu sayede bertaraf edilmiş oluyor.

...

Şu bir gerçek ki; halkı için iyi bir şeyler yapan her lider, gereken ilgiyi ve sevgiyi mutlaka görüyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Adnan Menderes, Turgut Özal bu sevgiye layık olmuş liderlerimizdendir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da yaptıkları karşısında gereken sevgi ve ilgiyi görüyor.

Sorarım size...

Hak etmiyor mu?

...

NOT: Tüm okurlarımın yeni yılını tebrik eder; hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Haberci'yi instagram'da takip edin Türkiye Haberci'yi Facebook'ta takip edin

TÜRKİYE HABERCİ E-GAZETE

  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete

YAZARLAR