Yusuf Zengin
Yusuf Zengin

Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!..

Türkiye'nin 'istikrar' kelimesi ile başı dertte...
Ne zaman işler biraz yoluna girse, hedeflerimiz büyüse, çarklar dönmeye başlasa, yani 'istikrar' yakalansa; mutlaka bir karmaşa çıkartılıyor.
Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız komedi filmlerini aratmayacak türden 'kalkışma/darbe' de bunlardan birisi... 'Maşa' olmaktan ileri gidemeyen birkaç kendini bilmezin organize ettiği olaylar nedeniyle resmen dünyaya rezil olduk.
Tam da çevremizdeki ülkelerle ilişkilerin düzeltilmeye başladığı bir döneme denk gelen olaylar yüzünden; zaten kırılgan olan piyasalar ve ortam bir anda gerildi. Yaklaşık 161 şehit, binlerce yaralı ve milyonlarca dolarlık zarar.
...
İşin tek teselli bulabileceğimiz tarafı ise; vatandaşların ve devlet görevlilerinin sağduyulu yaklaşımları oldu. Darbe teşebbüsünde bulunan bir avuç hainin oyunu bu 'sağduyu' sayesinde tutmadı. Bu hainlerin kullandıkları gariban halk çocukları (istisnai bir kaç olay dışında) oyuna gelmediler. Ne bu gariban mehmetçikler ne de halk birbirine düşmediler. Aksine; konuşarak, anlaşıp eylemi bitirdiler.
...
Bu tehlikeli hareketin bana göre en güzel taraflarından birisi de; Meclis'te birbirlerini yemekten geri kalmayan ve hiç bir konuda anlaşamayan siyasi partilerin, demokrasiye' indirilmek istenen bu 'darbe' konusunda, tereddütsüz bir araya gelmeleriydi.
Olaylar sırasında açıklama yapan anamuhalefet partisi CHP ve diğer partiler MHP ile HDP'nin, iktidar partisinin yanında yer almaları ve demokrasiye sahip çıkmaları, vatan hainlerine vurulan en güzel tokattı.
...
Bu olay şunu açıkca ortaya koyuyordu: Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet iradesi ile iş başına gelmiş olan bir yönetimi yıkmak kimsenin haddine değildir. Darbe dönemi sona ermiş, demokratik yönetim biçimi tamamen benimsenmiştir.
Bu millet dahili ve harici kahpelere izin vermeyecek; demokrasinin yaşatılması için elinden geleni yapacaktır. Tankların, topların, kurşunların ve bombaların önüne yatıp; gerekirse canını verebilecek kadar....
Bu böyle biline...

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Haberci'yi instagram'da takip edin Türkiye Haberci'yi Facebook'ta takip edin

TÜRKİYE HABERCİ E-GAZETE

  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete
  • e-gazete

YAZARLAR